I denne kategorien finner du alle kurs som har med bygg og anlegg å gjøre. Du finner kurs for asbestsanering, avfallshåndtering, fuktkontroll, logistikk, transport, stillas og ventilasjon. Ta kontakt med oss hvis du ikke finner kurset du leter etter, så finner vi det for deg. Vi gjør oppmerksom på at kurset du letter etter kan ligge i andre kategorier. Sikkerhetskurs for kran, truck og anleggsmaskiner finner du ved å følge linken. Etter sikkerhetskursene kan du delta på praktisk opplæring for Lift og kran eller Truck og anleggsmaskiner. Her finner du kurs i Brannsikkerhet og brannvern.
Vi tilbyr Webinar – Arbeid under spenning (lavspenning). Personell som skal arbeide under spenning skal ha tilstrekkelig opplæring i dette og arbeidet skal utføres etter anerkjente metoder og relevante arbeidsprosedyrer.
Kurset tar utgangspunkt i å kunne sertifisere installatører og montører til å kunne utføre en rask montasje av fibernettverk med blåsefibersystemet. Ett grunnleggende kurs for å kunne utføre installasjon av blåsefiber i nettverk (rør struktur) i bakken på en sikker måte.
Vi tilbyr kurs i EKOM - NEK 700. Samfunnet har blitt avhengig av at kommunikasjon til enhver tid fungerer, derfor er Nasjonal kommunikasjonsmyndighet NKOM opptatt av det planlegges og bygges kvalitet i alle typer EKOM nett.
Vi tilbyr kurs i EKOM - NEK 700 - webinar. Samfunnet har blitt avhengig av at kommunikasjon til enhver tid fungerer, derfor er Nasjonal kommunikasjonsmyndighet NKOM opptatt av det planlegges og bygges kvalitet i alle typer EKOM nett.
Vi tilbyr kurs om el-kontroll bolig. Over 40 prosent av alle boligbranner i Norge skyldes elektrisitet og bruken av elektrisk utstyr. For å oppdage og utbedre feil, anbefales boligeiere å benytte sertifiserte fagpersoner til å utføre kontroll og for å sikre at arbeidet er fagmessig utført.
Vi tilbyr kurs om el-kontroll bolig - webinar. Over 40 prosent av alle boligbranner i Norge skyldes elektrisitet og bruken av elektrisk utstyr. For å oppdage og utbedre feil, anbefales boligeiere å benytte sertifiserte fagpersoner til å utføre kontroll og for å sikre at arbeidet er fagmessig utført.
Vi tilbyr kurs om el-kontroll næring. Nødvendig elektrofaglig kompetanse ihht. NEK 405-3. Formell utdanning tilsvarende fagbrev innen elektrofag eller tilsvarende og minimum tre års relevant praksis.
Vi tilbyr kurs i en reise fra rødboka til FEL og NEK 400m. Kurset gir en innføring i tidligere regelverk og gir deltakerne bedre forutsetninger for å kunne vedlikeholde, drifte og utføre endringer/utvidelser på elektriske anlegg som er bygget etter eldre regelverk.
Vi tilbyr kurs i fallsikring og stillasbrukerkurs. Norske myndigheter innførte med virkning fra 1. januar 2016 nye regler om arbeid i høyden. Den største endringen gjelder nye opplærings krav for stillasmontører. Det er kapittel 17 i forskrift om utførelse av arbeid som nå er revidert.
Vi tilbyr kurs i FSE Høyspenning. Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg (FSE), erstatter tidligere sikkerhetsforskrift for høyspenningsarbeider. Forskriften er altså felles for både lav- og høyspenning.
Vi tilbyr kurs i FSE Høyspenning som nettkurs. Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg (FSE), erstatter tidligere sikkerhetsforskrift for høyspenningsarbeider. Forskriften er altså felles for både lav- og høyspenning.
Vi tilbyr kurs i FSE L for instruert personell med førstehjelp. Kurset vil være med på å tilfredsstille myndighetenes minstekrav for den som skal betjene sikringer og motorvern, så de kan gjøre dette på en sikkerhetsmessig forsvarlig måte.
Vi tilbyr kurs i FSE L for instruert personell med førstehjelp som nettkurs. Kurset vil være med på å tilfredsstille myndighetenes minstekrav for den som skal betjene sikringer og motorvern, så de kan gjøre dette på en sikkerhetsmessig forsvarlig måte.
Vi tilbyr kurs i FSE L for instruert personell med førstehjelp som webinar. Kurset vil være med på å tilfredsstille myndighetenes minstekrav for den som skal betjene sikringer og motorvern, så de kan gjøre dette på en sikkerhetsmessig forsvarlig måte.
Vi tilbyr nettkurs i FSE Lavspenning med førstehjelp. Gode holdninger til el-sikkerhet er viktig for alle som jobber med eller i nærheten av strøm. Kurset fokuserer på hvordan FSE-forskriften er en hjelp for elektropersonell til å jobbe trygt og ta de riktige avgjørelsene i en hektisk hverdag.
Vi tilbyr FSE Lavspenning med førstehjelp som webinar. Gode holdninger til el-sikkerhet er viktig for alle som jobber med eller i nærheten av strøm. Kurset fokuserer på hvordan FSE-forskriften er en hjelp for elektropersonell til å jobbe trygt og ta de riktige avgjørelsene i en hektisk hverdag.
Vi tilbyr hardloddekurs. Fra 1. juli 2022 må du dokumentere loddeferdigheter for å få f-gass-sertifikat også i kategori 2. Lær det du trenger på vårt hardloddekurs. For å få f-gass-sertifikat må du vise at du kan sveise eller lodde permanente, tette sammenføyninger i kulde- og varmepumpesystemer.
Det stilles store krav til kompetanse for de som gjennomfører periodisk verifikasjon av elektriske anlegg, og da er det viktig med god kjennskap til både gamle og nye normer og forskrifter.
Vi tilbyr innføringskurs i batterisystemer. Stasjonære batterisystemer brukes i dag spesielt som energilager og avbruddsfri strømforsyning. Målet med kurset er at deltakerne skal få en grunnleggende forståelse for batterisystemer, for å kunne velge batterisystem som tilfredsstiller kundens behov.
Vi tilbyr kurs om installasjoner i medisinske områder. Elektriske installasjoner i sykehus, tannlegekontor, alders- og sykehjem, dyrleger og lignende deles opp i forskjellige grupper (medisinske områder) hvor det er tilleggskrav til installasjonen.
Vi tilbyr kurs om installasjoner i medisinske områder som webinar. Elektriske installasjoner i sykehus, tannlegekontor, alders- og sykehjem, dyrleger og lignende deles opp i forskjellige grupper (medisinske områder) hvor det er tilleggskrav til installasjonen.
Vi tilbyr Introduksjon til BIM - Webinar.Involvert i et byggeprosjekt hvor BIM skal brukes? Meld deg på dette 3-timers kurset! En grunnleggende god BIM-forståelse er helt essensielt for alle som skal delta i BIM-prosjekter og arbeide med BIM-relatert programvare.
Vi tilbyr jordingskurs som webinar . Kurset tar for seg planlegging av jordingssystemer, utførelse, krav til jordelektrode, samt dimensjonering av beskyttelsesledere og utjevningsforbindelser.
Vi tilbyr jordings-og utjevningskurs. Kurset tar for seg planlegging av jordingssystemer, utførelse, krav til jordelektrode, samt dimensjonering av beskyttelsesledere og utjevningsforbindelser.
Vi tilbyr kontrakts- og entreprisekurs for el-entreprenører. Det blir gitt en innføring i de ulike kontraktstypene som er relevant for el-entreprenørene, og de standardkontraktene (NS 8405 / NS 8417 m.fl) som disse kontraktene er basert på.
Vi tilbyr kurs i fallsikring. Norske myndigheter krever at arbeidstakere som skal benytte fallsikringsutstyr i sitt arbeid har fått riktig opplæring i dette.
Vi tilbyr luft til luft - varmepumpekurs. Lær hvordan du monterer varmepumper trygt, effektivt og slik at de fungerer optimalt. Du lærer også feilsøking og service. Kurset går over tre dager, er praktisk rettet og merkenøytralt.
Vi tilbyr kurs i maskinsikkerhet. Kurset er et innføringskurs i regelverk som gjelder for maskiner, og tar for seg krav som gjelder ved bygging av maskiner.
Vi tilbyr kurs i maskinsikkerhet. Kurset tar for seg relevante forskrifter og standarder for maskiner, samt praktiske oppgaver i tilknytning til disse.
Vi tilbyr kurs i maskinsikkerhet - webinar. Kurset er for montører, lærlinger, elektroentreprenører, saksbehandlere, rådgivende ingeniører, tilsynsingeniører, elektropersonell i industrien og elektrolærere.
Vi tilbyr kurs om måling, verifikasjon og sluttkontroll. Kurset er for daglige ledere i installasjonsbedrifter, prosjektledere, saksbehandlere, baser, montører og lærlinger.
Vi tilbyr Webinar om måling, verifikasjon og sluttkontroll. Kurset er for daglige ledere i installasjonsbedrifter, prosjektledere, saksbehandlere, baser, montører og lærlinger.
Vi tilbyr kurs om NEK 399 og boliginstallasjoner. Ny NEK 399 (planlagt lansering våren 2018) kommer med nye krav som omhandler tilknytning mellom sluttbrukers elanlegg og ekomnett mot tilsvarende allment nett.
Vi tilbyr kurs i NEK 400 Landbruk - ny elektroteknisk spesifikasjon. Årlig registreres det mange branner og branntilløp i driftsbygninger. Dette medfører store verditap, tunge belastninger for eier, lidelser for husdyr og tap av produksjon.
Vi tilbyr oppdateringen i NEK 400:2022. Hvert 4. år revideres deler av NEK 400 for å tilpasses internasjonale normer og de behov som berørte bransjer har til en god og dekkende norm for elektriske installasjoner.
Kurs som gir deg god innføring i NEK 446:2022 (dokumentasjon av solcelleanlegg) og viktige byggetekniske regler og dokumentasjonskrav. Du får svar på ofte stilte elektrotekniske og byggetekniske spørsmål som jording, utjevning, jordfeilbryter, mm og vi går gjennom forskjellige risikovurderinger.
Vi tilbyr grunnleggende kurs med sertifisering for de som skal utføre sveising av fiber utendørs og innendørs. Kurset gir sertifisering av installatører og montører slik at de på en sikker måte kan utføre sveising av fiberkabel og pigtail.
Vi tilbyr verifikasjon/sluttkontroll og jording – kombinasjonskurs, Kurset tar for seg planlegging av jordingssystemer, personsikkerhet, driftsikkerhet og brannsikkerhet og Verifikasjon / sluttkontroll
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs i økonomi for elektrikere. Vi ser på forholdet mellom inntjening ved økt omsetning og inntjening ved redusert svinn mht tid og materiell. Hvordan sikre driften i virksomheten ved å avsette penger fra overskuddet i gode år for å sikre driften i nedgangstider.
Vi tilbyr nettstudium i teknisk design - Arkitektonisk . Praktisk utdanning i teknisk design hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen byggdesign, konseptmodellering og BIM.
Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i bygge- og konstruksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe, validere og behandle modeller av hus og kommersielle bygg.
Praktisk utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere mekaniske sammenstillinger og konstruksjoner innen DAK, produktdesign og digital prototyping.
Vi tilbyr kurs 3 arbeidsvarsling / skilting, manuell trafikkdirigering med praksis. Alle som utfører arbeid på eller ved veg skal ha nødvendig opplæring i arbeidsvarsling.
Vi tilbyr kurs i G8 lastebilkran. Vi kurser personell som skal bruke arbeidsutstyr definert i Arbeidsmiljøloven. Blant våre kurs er opplæring for lastebilkran. Lastebilkranfører opplæring inneholder en teoridelen og en praksisdel.
Vi tilbyr kurs i G8 lastebilkran for bedrifter. Vi kurser personell som skal bruke arbeidsutstyr definert i Arbeidsmiljøloven. Blant våre kurs er opplæring for lastebilkran. Lastebilkranfører opplæring inneholder en teoridelen og en praksisdel.
Vi tilbyr stillasbyggerkurs 5 - 9 meter med fallsikring, for bedrifter. Kurset er lagt opp i henhold til nye forskrifter og skal sikre god kunnskap i forbindelse med stillasbruk for å hindre uhell og ulykker.
Vi tilbyr kurs i teleskoptruck klasse C1 - C2 for bedrifter og private. Teleskoptruckopplæringen inneholder en teoridel og en praksisdel med enten fadder-opplæring eller med instruktør.
Vi tilbyr kurs i arbeidsvarsling 1 som gjennomføres som interaktivt nettkurs (webinar). Det er viktig å ha dialog mellom deg som kursdeltaker og instruktøren underveis i undervisningen, og det er derfor ikke lagt opp til selvstudie i dette kurset.
Roadwork Safety Training, course 1 - online interactive course. We use Microsoft Teams for our webinars. Please download the free version here before the course starts. Course start: On course date at 09:00 hrs.
Vi tilbyr kurs i arbeidsvarsling 2 som gjennomføres som interaktivt nettkurs (webinar). Det er viktig å ha dialog mellom deg som kursdeltaker og instruktøren underveis i undervisningen, og det er derfor ikke lagt opp til selvstudie i dette kurset.
E-læringskurset tar deltakeren gjennom standarden med bruk av eksempler fra bedrifter. Kurset er interaktivt, noe som vil si at deltakeren blir testet med kontrollspørsmål og avsluttende eksamen. Kurset kan repeteres og eksamen kan tas på nytt hvis deltakeren ikke består ved første forsøk.
Vi tilbyr digitaltkurs i NS 8401 og NS 8402 Rådgiverkontrakter. Formålet med kurset er å gi en detaljert oversikt over innholdet i NS 8401 og NS 8402, slik at du blir kjent med de rettigheter og plikter som standardene legger på aktørene.
På dette digitale kurset blir NS 8407 Alminnelige kontraktsbestemmelser for totalentrepriser grundig gjennomgått, og det trekkes paralleller til tilsvarende bestemmelser i NS 3431. Totalunderentreprisestandarden NS 8417 blir også behandlet, og gir deg innføring i en viktig standard.
Kjennskap til hvordan et sluttoppgjør skal behandles er svært viktig for å sikre sine krav, enten det er på entreprenør- eller byggherresiden. På dette kurset halvdagskurset får du en grundig gjennomgang av bestemmelsene om sluttoppgjør i de tre ovennevnte standardkontraktene.
Byggesak for nybegynnere vil gi deg en grunnleggende innføring i gjeldende regelverk, begreper og prosessen for byggesøknader.
Byggesak Komplett er kurset for deg som ønsker kunnskap om byggesøknader og hva som skal til for å levere den komplette byggesøknaden. Kurset er spisset mot ansvarlig søker, men passer også for kommunale byggesaksbehandler
Som ansvarlig søker kommer vi stadig opp i situasjoner hvor vi må søke tillatelse til å bygge noe som ikke er i tråd med regelverket. Det kan være at tiltaket ikke samsvarer med kravene i plan- og bygningsloven eller kommunens arealplaner, og du må søke om dispensasjon
Vi tilbyr kurs om HMS i bygge- og anleggsprosjekter . Målet med kurset er at du skal få en større forståelse for hva du må forholde deg til i de ulike prosjektene i forhold til HMS og SHA. Kurset tar for seg både forberedelser av ulike planverk samt viser hvordan disse kan driftes i utførelsesfasen.
Vi tilbyr Holte ByggSøk grunnkurs online. Dette kurset vil gi deg en innføring i bruken av Holte ByggSøk, et heldigitalt system for utarbeidelse og innsending av byggesøknader.
Byggesøknad er en sammensatt og ofte langvarig prosess. Det er derfor viktig at ansvarlig søker har et godt verktøy for å styre oppgaven oversiktlig og effektivt. Ønsker du å se hvordan Holte ByggSøk som helhet kan effektivisere din hverdag med henvisning til alle oppgaver søker skal ivareta?
Det kreves en viss mengde kunnskap for å kunne effektivisere søknadsarbeidet. I tillegg til faglig kunnskap er det viktig å ha god forståelse for hvordan dine tekniske hjelpemidler kan benyttes. Som ansvarlig søker bør du gjøre Holte ByggSøk til din beste venn.
Vi tilbyr e-læringskurs om arbeid i høyden. Målsetningen er å skape gode holdninger og øke bevisstheten omkring farene som kan oppstå ved arbeid i høyden. Redusere hendelser knyttet til fall og fallende gjenstander. Bidra med å legge forholdene til rette for en trygg arbeidsplass.
Vi tilbyr kurs om fuktmekanikk og fuktkontroll for bedrifter. Målsettingen med kurset er at kursdeltagerne skal få en god forståelse for hvilke fuktbelastninger som påvirker bygningskonstruksjonene. Videre skal deltagerne lære hvordan man kan holde kontroll med fukt i en byggeprosess.
Vi tilbyr e-læringskurs om fuktmekanikk og fuktkontroll. Målsettingen med kurset er at kursdeltagerne skal få en god forståelse for hvilke fuktbelastninger som påvirker bygningskonstruksjonene. Videre skal deltagerne lære hvordan man kan holde kontroll med fukt i en byggeprosess.
Vi tilbyr online grunnkurs i entrepriserett. Målsettingen er at kursdeltakerne skal kunne kjenne til de grunnleggende trekkene innenfor entrepriseretten, og identifisere problemstillinger. Videre vil deltakerne kjenne til hvor de kan slå opp for å avklare sine rettigheter og forpliktelser.
Vi tilbyr e-læringskurs om hvordan håndtere asbest i et byggeprosjekt. Forskrift om utførelse av arbeid § 4 - 5 stiller krav til virksomheter som skal arbeide med asbest. Alle som skal håndtere asbest skal ha særskilt opplæring.
Vi tilbyr stillasbrukerkurs som e-læring. Kurset er for deg som skal bruke stillas som arbeidsplattform i henhold til §17-5 i «Forskrift om utførelse av arbeid». Kurset er et supplement til den opplæringen som skal gis på arbeidsstedet.
Vi tilbyr stillaskurs del 1 (stillas opptil 9 meter) som e-læring. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas er pålagt å ha dokumentert teoretisk og praktisk opplæring.
Avsenderkurs ADR kap 1.3 Kurslengde: ca 3 timer inkl. kontrollspørsmål. Via våre online-kurs kan du og din bedrift enkelt gå inn og fullføre den lovpålagte og dokumenterte opplæringen som kreves for personale som er involvert i transport av farlig gods og farlig avfall.