Her finner du kurs for brannsikkerhet og brannvern, hvorav flere er lovpålagte HMS-kurs. Du finner kurs både for nybegynnere og viderekomne. Du finner spesialiserte kurs for brannslukking, brannvernleder, varmearbeider og nøkkelpersonell med mer. Finner du ikke kurset du leter etter kan du ringe 417 65 300, så finner vi det for deg.
Varme arbeider sertifikat er utstedt av Norsk brannvernforening, er gyldig inntil 5 år. Fornyelse av sertifikatet skjer gjennom et oppdateringskurs som avholdes av godkjente instruktører. Re - sertifisering 3 timer ,må gjøres før utløpsdato på sertifikatet. Ordningen opphører 2015.
Vi tilbyr grunnkurs røykdykking industrivern. Målsettingen er at etter endt kurs skal deltagerne kunne: Foreta redning og slokkearbeide i røyk og varme - samarbeide med brannvesenets røykdykkere under en brann i egen bedrift.
We provide course about GWO: basic safety training (BST) - fire awareness (blended with adaptive e-learning + practical). The aim of fire awareness training is to teach delegates to support and care for themselves and others working in the industry by possessing fire awareness knowledge and skills.
We provide course about GWO: basic safety training (BST) refresher - fire awareness (blended with adaptive e-learning + practical).
Vi tilbyr kurs om helikopterevakuering med H.A.B.D, inkludert brannslukning. Målsettingen med kurset er at deltakerne skal tilegne seg kunnskaper om forberedelser for nødlanding på sjø, og kunne evakuere effektivt og selvstendig ut av et helikopter både over og under vann.
Vi tilbyr kurs i helikopterevakuering med H.A.B.D, inkl. brannslukking og førstehjelp-sivile mannskaper. Formålet er at deltakerne skal tilegne seg kunnskaper om forberedelser for nødlanding på vann, og kunne evakuere effektivt og selvstendig ut av et helikopter både over og under vann.
Vi tilbyr kurs i STCW brannledelse oppdatering med e-læring. Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne kunne demonstrere kompetanse gitt i STCW kodens tabell A-VI/3 ledelse av brannslokkingsoperasjoner ombord på skip.
Vi tilbyr kurs om STCW ledelse i brannslukking A-VI/3. Målet med kurset er å lede brannslokkingsoperasjoner om bord på skip. Kursinnhold: Lede brannslokkingsoperasjoner om bord på skip - organisere og lære opp brannlag - inspisere og vedlikeholde anlegg og utstyr for branndeteksjon og brannslokking.
Vi tilbyr kurs om STCW ledelse i brannslukking A-VI/3 oppdatering 8t. Målsettingen med kurset er å oppdatere tilstrekkelig kompetanse til å kunne lede brannslokkingsoperasjoner om bord på skip.
Vi tilbyr styrketest ihht Offshore Norge retningslinje 002 søk og redning grunnkurs og rep pkt 6.1.3.2.
Vi tilbyr kurs om varme arbeider med slukkeøvelser. Den som skal utføre varme arbeider på en sikker måte må ha en viss kompetanse. Det viktigste er å lære hvilke tiltak som må settes i verk, for å hindre at brann oppstår, men også lære hvordan man slukker en brann.
Vi tilbyr kurs i varmt arbeid. Målsettingen er at gjennom kurset vil utøvere av varmt arbeid lære hvilke forholdsregler som må tas for å unngå brann, samt lære hvordan brann raskt kan stanses om den skulle oppstå.
Vi tilbyr ADR grunnkurs (3 dager). Kurset er på 24 timer: 18 timers grunnkurs (som er krav iflg ADR-håndbok), og 6 timer i tillegg med praktiske øvelser i førstehjelp, brannvern og opptreden ved ulykker.
Vi tilbyr kurs i brann og førstehjelp - kombinert kurs. Grunnleggende brannteori, brannutvikling, slukkemidler, diverse demontrasjoner. Det blir også praktiske øvelser i brannslukking og evakuering med kunstig røyk (helt ufarlig - men lærerikt).
Vi tilbyr kurs i branndokumentasjon. Oppbygging av branndokumentasjonen i egen bedrift. Hjelpemidler og HMS-forståelse.
Funksjonen som "brannvernleder" ble fjernet ved ny forskrift i brannforebyggende arbeid, som ble vedtatt 1. januar 2016. Ny forskrift presiserer dette ansvaret til eier og bruker/leietaker, og det stilles krav til dokumentasjon av kunnskap (forskrift om brannforebygging, kapittel 3).
Vi tilbyr brannvernkurs med øvelse (1 time). Slukkeøvelse for bedrifter og institusjoner Etter endt øvelse skal deltakeren føle seg tryggere på håndtering av små branntilløp. Det utarbeides dokumentasjon for bruk i bedriftens HMS system.
Vi tilbyr brannvernkurs med øvelse (2 time). Etter endt øvelse skal deltakeren ha bedre forståelse av risiko ved brann. Egenredning, kollegaredning, varsling og begrensning/slokking av branntilløp. Det utarbeides dokumentasjon for bruk i bedriftens HMS system.
Vi tilbyr brannvernkurs med øvelse (3 time). Etter endt øvelse skal deltakeren ha bedre forståelse av risiko ved brann. Egenredning, kollegaredning, varsling og begrensning/slokking av branntilløp. Det utarbeides dokumentasjon for bruk i bedriftens HMS system.
Vi tilbyr kurs i hjelp til å arrangere evakueringsøvelse i bedriften. Røyklegging av avtalt område med røykmaskin, vi observerer de ansattes opptreden i forhold til gjeldende branninstruks og evaluerer involverte parter etter øvelsen.
Vi har som mål for kurset at industrivernet skal være velfungerende med gode evner til forebyggende arbeid og med trygghet for egne ferdigheter dersom ulykken skulle skje. Avhengig av hvilken klasse bedriften er plassert i vil kurset være tilpasset kravene til hvert enkelt industrivern.
Vi tilbyr Innsatslederkurs (industrivern). Kurset har som mål å gjøre innsatslederen i et industrivern bevisst på sin rolle, og øve i ulike scenario slik at han/hun skal ha bedre forutsetning for å håndtere de hendelsene som kan oppstå.
Vi tilbyr instruktørkurs i brannvern. Utvidet brannfysikk/forståelse for brannteori, kjennskap til ulike slokkemidler og årsakssammenhenger i statistikken. Tips til organisering og gjennomføring av den interne brannvernopplæringen. Praktiske slokkeøvelser med ulike slokkemidler.
Vi vil med dette tilby deres firma/brannvesen en skarp kjemikalieøvelse gjennom en teoretisk og praktisk spennende dag. Øvelsen er i tråd med krav satt i Næringslivets Sikkerhetsorganisasjon sine retningslinjer samt røykdykkerveiledningen.
Vi tilbyr kjentmann i kraftforsyningen - repetisjon og øvelser.
Etter endt kurs skal deltageren ha forståelse for en kjentmann sine oppgaver i forbindelse med en innsats. Kunne lese brannbildet og med bakgrunn i dette gjøre en risikovurdering. Videre har deltageren fått øvelse i grunnleggende teknikker og rutiner som er gjeldende for røykdykkerinnsats.
Vi tilbyr Praksisuke for deltidsbrannvesen. Røykdykkeranlegget på Torpomoen ble godkjent som øvingsanlegg av Norges brannskole i november 2012. Det ble godkjent for «gjennomføring av praksisuker for grunnkurs deltid, samt beredskapsutdanning trinn 1 for deltidspersonell i regi av Norges brannskole».
Vi tilbyr kurs i risikovurdering. Mål med kurset er å "få hjelp til å komme i gang med risikovurdering i egen virksomhet”! Innholdet har fokus på de krav som blir sett til risikovurdering, dette er:
Vi tilbyr røykdykkerkurs - 3 dagers grunnkurs. Grunnleggende kunnskap om røykdykking - sikkerhet, brannteori, taktikk og teknikk, kommunikasjon m.v. Det anbefales at røykdykkeren har gjennomført nettkurs i brannvern ved Norges brannskole.
Grunnleggende kunnskap om røykdykking - sikkerhet, brannteori, taktikk og teknikk, kommunikasjon m.v. Det anbefales at røykdykkeren har gjennomført nettkurs i brannvern ved Norges brannskole.
Vi tilbyr røykdykkerøvelser (oppdateringskurs). Praksis: Kurset kvalifiserer for 3 godkjente øvelser (de fleste har krav om 4 øvelser pr år). Det gjennomføres både varme og kalde dykk. Det blir lagt stor vekt på realistiske øvelser.
Vi tilbyr røykdykkerøvelser (oppdateringskurs) over 2 dager. På dette kurset får deltakerne gjennomført og godkjent alle 4 øvelsene det er krav om pr år! (På dagskurset gjennomføres det 3 øvelser)
Vi tilbyr sikkerhetskurs i varme arbeid. Sertifiseringsordningen, lover og forskrifter som regulerer varme arbeider, brannteori, brannverntiltak før, under og etter arbeidet, praktiske slokkeøvelser, eksamen.
Hensikt med kontroll av brannalarmanlegg er å verifisere at anlegget fungerer som tiltenkt, alene og sammen med andre installasjoner koblet opp mot anlegget. Forsikringsselskapene har etablert en ordning for personell som skal kontrollere, dokumentere og vedlikeholde automatiske brannalarm- og talev
Alle som jobber med varme arbeider er pålagt å sørge for at arbeidet utføres på en forsvarlig og trygg måte. Det er fastlagt klare regler for hvordan sikkerheten skal ivaretas. Kurset gir deltagerne kunnskapen og kompetansen som trengs for å kunne følge kravene på en hensiktsmessig og enkel måte.
Vi tilbyr brannteknisk rådgivning for bedrifter. Lær av erfarne brannmenn.
Vi tilbyr kurset "Dokumentasjon av brannsikkerhet § 13" etter læreplan fra NSO for bedrifter. Lær av erfarne brannmenn.
Vi tilbyr evakueringsøvelse med evaluering for bedrifter. Øvelsen legges opp i samråd med brannansvarlig. Denne øvelsen er viktig for å avdekke reasjonsmønster ved en utløst brannalarm.
Vi tilbyr grunnkurs i NSO-industribrannvern for bedrifter. Kurset bygger på bedriftens risiko og sårbarhet og tilpasses etter dette. Mye praksis i kurset. Alle kurs og øvelser er bygget opp for å tilfredsstille tilsynsmyndighetenes krav til kompetanse.
Vi tilbyr intensivt røykdykkerkurs etter læreplan fra NSO for bedrifter. Lær røykdykking av erfarne brannmenn over 3 dager i et raskt tempo. Kurset er bygget opp etter læreplan fra NCO. Næringslivets sikkerhetsorganisasjon krever røykdykkerberedskap i flere av landets industrivernpliktige bedrifter.
Vi tilbyr røykdykkerøvelser for bedrifter. Kurset gjennomføres av brannmenn med lang erfaring med røykdykking.
Vi tilbyr skreddersydde røykvernkurs etter læreplan fra NSO for bedrifter. Kurset gjennomføres av brannmenn med lang erfaring med røykvern.
Vi tilbyr skreddersydde slokkekurs for bedrifter. Lær av erfarne brannmenn om de forskjellige slokkemidler i teori og praksis. Det du har øvet på vil du mestre når et branntilløp oppstår.
Vi tilbyr grunnkurs i varme arbeider for bedrifter og enkeltmannsforetak. Kurset er basert på obligatorisk læreplan fra Norsk brannvernforening som administrerer ordningen «varme arbeider». Kurset gir deltagere en fornyelse av sikkerhets sertifikat.
Vi tilbyr kurs i varme arbeider. Forsikringsbransjen i Norge stiller krav om at alle som utfører varme arbeider innehar et sertifikat som dokumenterer at man har gjennomgått godkjent opplæring i varme arbeider.
Vi tilbyr kurs i brannvern og rømningsøvelser for bedrifter. Øvelsesinnholdet utarbeides av kurssenteret og forhåndgodkjennes av bestiller for å sikre relevant trening. Målsettingen er at øvelsene skal øve personellet ihht. den risiko som finnes eller de kan bli utsatt for.
Vi tilbyr brannvernlederkurs. Målsettingen er at etter avsluttet kurs skal deltakerne ha tilstrekkelig kunnskap om kravene til brannforebygging i sitt brannobjekt til å kunne etablere nødvendige rutiner som tilfredsstiller kravene i aktuelle lover og forskrifter.
Kan du håndtere en håndslokker, og vet du hvordan den virker? Alle har en brannslokker hjemme, men veldig mange kan ikke bruke den. Brannvernloven og internkontrollforskriften stiller i tillegg krav til bedrifter og foretak om opplæring i brannvern.
MIP Sikkerhetssenter arrangerer jevnlig, og etter fastsatte datoer røykdykkerkurs etter Næringslivets Sikkerhetsorganisasjons (NSO) opplegg for opplæring av røykdykkere. Dette er et kurs som fører frem til en utstedelse av et røykdykkersertifikat etter endt opplæring.
Vi tilbyr kurs i forsterket brannvern. Etter endt kurs skal deltakeren ha kunnskaper og ferdigheter til å kunne betjene tyngre slokkemateriell. Han skal ha god kunnskap om de forskjellige slokkemidler og deres virkeområder.
Vi tilbyr kurs med røykdykkerøvelser. Øvelsene skal øve personellet ihht. den risiko som finnes eller de kan bli utsatt for. Etter endt øvelse skal deltakeren ha fått trening i det på forhånd avtalte tema, og han skal ha fått økt sin kunnskap og sine ferdigheter i emnet.
Vi tilbyr kurs i varme arbeider. Med varme arbeider forstås bygge-, installasjons, monterings, demonterings, reparasjons, vedlikeholds- og lignende arbeider hvor det benyttes åpen ild, oppvarming, sveise, skjære, lodde og / eller slipeutstyr.