Her finner du kurs for brannsikkerhet og brannvern, hvorav flere er lovpålagte HMS-kurs. Du finner kurs både for nybegynnere og viderekomne. Du finner spesialiserte kurs for brannslukking, brannvernleder, varmearbeider og nøkkelpersonell med mer. Finner du ikke kurset du leter etter kan du ringe 417 65 300, så finner vi det for deg.
Vi tilbyr branntettekurs. Kurset er spesielt rettet mot elektro-, rørlegger, maler og ventilasjonsbransjen samt entreprenører som i sitt yrke er avhengig av å få utført forskriftsmessig branntetting for å ferdigstille sine prosjekter.
Krav til opplæring for de som bruker diisocyanater og diisocyanatholdige blandinger. Fra 24. august 2023 må alle som bruker diisocyanater og diisocyanat-holdige blandinger ha fullført opplæring i sikker bruk med godkjente resultater. Opplæringen må kunne dokumenteres.
Vi tilbyr kurs i varme arbeider. Målsettingen er at etter kurset skal alle deltagerne ha godkjent kursbevis som varer i 5 år, og følelse av trygghet med å slukke små branner.
Vi tilbyr kurs i varme arbeider på engelsk. Målsettingen er at etter kurset skal alle deltagerne ha godkjent kursbevis som varer i 5 år, og følelse av trygghet med å slukke små branner.
Kurset inneholder repitisjon av brannvern, førstehjelp, stressmestring og passasjerhåndtering (teori og praksis), grunnlegende radiokommunikasjon (teori og praksis) og er et selskapsinternt kurs for vognførere på bybanen i Bergen.
Kurset inneholder grunnleggende brannvern (teori og praksis), stressmestring og passasjerhåndtering og grunnleggende førstehjelp (teori og praksis), og er et selskapsinternt kurs for vognførere på bybanen i Bergen.
Vi tilbyr kurs i STCW Ledelse i Brannslukking A-VI/3. Kurset gjennomføres i henhold til STCW-konvensjonens regel VI, del A kapittel VI, tabell A-VI/3 og omfatter teoretisk og praktisk opplæring innen brannslokkingsledelse.
Vi tilbyr kurs i varme arbeider. Varme arbeider er arbeider hvor det benyttes maskiner og utstyr som genererer gnister og varme som kan føre til brann. Varme arbeider omfatter bruk av åpen flamme, varmlufts-, sveise-, skjære- og/eller slipeutstyr.
Vi tilbyr kurs i slokkeøvelse. Hos oss kan du lære mer om brannvern og slokkeøvelse i fall brann skulle oppstå på arbeidsplassen. Slokkeøvelse er påkrevd fra myndighetene for yrkesgrupper innen barnehage, skole, sykehus, behandlingsinstitusjon, butikk etc. Hos oss stilles det ingen krav til søker.
Vi tilbyr kurs i varme arbeider. Etter å ha deltatt på varme arbeider kurset skal du ha kunnskaper og nødvendig risikoforståelse for å utføre varme arbeider på en ansvarlig måte som tar hensyn til helse miljø og sikkerhet i henhold til gjeldende regelverk.
We provide basic course: crew introduction to lithium-ion safety on a yacht. This concise and focused e-learning is designed to empower yacht crew members with basic knowledge and skills for safeguarding against and how to handle a Li-ion battery fire, contributing to a safer maritime environment.
We provide e-learning advanced course about handling a fire in a lithium-ion battery on board a ship. This course covers Norwegian Maritime Authorities guidelines to Requirements for training on chemical storage for energy (maritime battery systems) on board Norwegian Ships.
Vi tilbyr videregående opplæring om håndtering av brann i et Litium-ion batteri på et skip som e-læring. Kravet om opplæring gitt i ASH-forskriften § 2-6 krever at de har sitt arbeid om bord skal få nødvendig opplæring for å kunne utføre sitt arbeid på en sikkerhetsmessig forsvarlig måte.
Vi tilbyr kurs i varme arbeider. Målsettingen er at etter gjennomgått kurs skal deltakerne ha de nødvendige kunnskaper som kreves av arbeidsgiver og arbeidstakere, slik at de skal kunne utføre varme arbeider på en sikker og forsvarlig måte.
Vi tilbyr nettkurs som brannsikringsmontør passiv brannsikring - grunnkurs. Veien til dokumentert kompetanse. Brannfaglig fellesorganisasjon tilbyr montører innen passiv brannsikring faglig kompetanseheving ved å legge til rette for en personellsertifisering i faget.
Vi tilbyr nettkurs som brannsikringsmontør passiv brannsikring - spesialisering. Veien til dokumentert kompetanse. Brannfaglig fellesorganisasjon tilbyr montører innen passiv brannsikring faglig kompetanseheving ved å legge til rette for en personellsertifisering i faget.
Vi tilbyr brannvernkurs som e-læring. E-læringskurs er litt mer omfattende enn mikrokurset. Kurset tar ca. 30 minutter og må gjennomføres på en PC i forkant av VR slukkeøvelse. E-lærings kurset kan gjennomføres på egen eller Securitas sin plattform.
Vi tilbyr brannvernkurs med brannteori og praktisk slokkeøvelse med VR-teknologi. Dette kurset gir ansatte lovpålagt teori med branninstruktør oppad 2 timer i klasserom. Etter teorien avslutter ansatte med praktisk brannslukking ved bruk av VR teknologi.
Vi tilbyr brannvernlederkurs. Arbeidsmiljøloven setter krav til at dine medarbeiderne har nødvendig opplæring for å kunne ivareta egen sikkerhet. En brannvernansvarlig skal styrke og videreutvikle virksomhetens HMS-arbeid.
Vi tilbyr brannvernopplæring med praktisk slokkeøvelse og e-læringskurs. Brannvernopplæringen omfatter brannvernteori med bruk av mikrokurs på mobiltelefon og brannslokketrening med bruk av «Virtuell Realty» (VR) teknologi.
Vi tilbyr mikrokurs i brannvern som e-læring. Mikrokurset tar for seg det mest nødvendige en ansatt må kunne om brannvern. Herunder varsling av brann, evakuering, rømningsveier, slokkemidler, møteplasser og kommunikasjon til.
Vi tilbyr brannvernopplæring med praktisk slokkeøvelse. Programvaren kan simulere ulike branner for alle typer miljø som kontor, flykabin, storkjøkken, hotellrom, eller teknisk rom. Med VR-brillene på oppstår en brann i rommet, og oppgaven er å slukke brannen så korrekt og hurtig som mulig.
Vi tilbyr kurs om bedriftens kjentmann for nødetatene. Deltakerne skal etter endt kurs vite hva som forventes av vedkommende for å være et bindeledd mellom industrivernet og nødetatene under innsats. De skal også være trygge på funksjon og kunne bruke følgemaske og / eller pressluftapparat.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om bedriftens kjentmann for nødetatene. Deltakerne skal etter endt kurs vite hva som forventes av vedkommende for å være et bindeledd mellom industrivernet og nødetatene under innsats. De skal også være trygge på funksjon og kunne bruke følgemaske og pressluftapparat.
Vi tilbyr kurs i brannkonstabel for en dag for grupper og bedrifter. Målsettingen er å sikre god kunnskap innen brannforebygging og slokking. Brann på arbeidsplassen og brann i hjemmet er alvorlig, og kan være dramatisk.
Vi tilbyr kurs i brannsikkerhet med slokkeøvelse på bedriftens eget område. Målsettingen er at etter endt kurs, skal deltakerne ha kunnskap om brannsikkerhet og de vanligste brannårsakene, og bedre forutsetninger for å slokke en brann i startfasen ved bruk av slanger og ulike håndslokkere.
Vi tilbyr brannteknisk kurs for byggdriftere. Både byggeiere og brukere har ansvar og oppgaver som skal ivareta brannsikkerheten i bygg jfr. krav fra myndighetene i form av lover og forskrifter, samt forsikringsselskapenes sikkerhetsforskrifter i forsikringsvilkårene.
Vi tilbyr kurs for de ansvarlige for brannsikkerhet i bedriften. Etter endt kurs skal deltakerne ha nødvendig kunnskap og kvalifikasjoner for å kunne ivareta og videreutvikle virksomhetens brannforebyggende oppgaver.
Vi tilbyr bedriftsinternt brannvernlederkurs for ansvarlig for brannsikkerhet i bedriften. Våre instruktører har lang erfaring og bakgrunn bl.a. fra brannvesen. De loser deltakerne trygt igjennom to nyttige og spennende kursdager.
Vi tilbyr forebyggende brannvernkurs med slokkeøvelse for bedrifter. Slokkekurs med fokus på elektriske brannårsaker og riktig bruk av håndslokkere. Etter brannvernkurset skal deltakerne ha grunnleggende kunnskap om elektriske brannårsaker og riktig bruk av håndslokkere.
Vi tilbyr kurs i førstehjelp, brann og sikkerhet. Etter endt kurs, skal deltakerne være godt kjent med førstehjelpens ABC og HLR. De skal også kunne opptre rasjonelt i en eventuell brannsituasjon eller ved en uønsket hendelse.
Vi tilbyr grunnopplæring i industrivern. Etter gjennomført kurs skal deltakerne ha tilegnet seg kunnskaper og ferdigheter slik at de aktivt kan delta i forebyggende arbeid i egen bedrift og ivareta nødvendige beredskapsoppgaver ved brann, ulykke og akutt sykdom.
Vi tilbyr grunnopplæring i industrivern for bedrifter. Etter gjennomført kurs skal deltakerne ha tilegnet seg kunnskaper og ferdigheter slik at de aktivt kan delta i forebyggende arbeid på egen bedrift, og ivareta nødvendige beredskapsoppgaver ved brann, ulykke og akutt sykdom.
Vi tilbyr grunnopplæring i røykdykking. Røykdykkerkurs som tilfredsstiller NSOs forslag til grunnopplæring for røykdykkere i industrivernet, og er første skritt mot NSOs røykdykkersertifikat.
Vi tilbyr kurs om brann og brannsikkerhet. En nyttig og spennende kursdag med fokus på brannsikkerhet i bedriften. Våre instruktører har lang erfaring og bakgrunn både fra brannvesen og ambulansetjeneste. De loser deltakerne trygt igjennom kurset.
Vi tilbyr kurs om brann og brannsikkerhet for bedrifter. En nyttig og spennende kursdag med fokus på brannsikkerhet i bedriften. Våre instruktører har lang erfaring og bakgrunn både fra brannvesen og ambulansetjeneste. De loser deltakerne trygt igjennom kurset.
Vi tilbyr røykdykkerøvelse for bedrifter. Målsettingen er vedlikehold og utvikling av nye kunnskaper og ferdigheter gjennom tilrettelagte og realistiske øvelser. Øvelsene tilpasses det kartlagte risikonivået i bedriften, og vi tar hensyn til hver enkelt deltakers kompetanse.
Vi tilbyr slokke- og evakueringskurs for bedrifter. Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne ha bedre forutsetninger for rasjonell handling i brannsituasjoner å kunne slokke en brann i startfasen å gjennomføre sikker rømning av personer.
Vi tilbyr kurs i varme arbeider. Målsettingen er at kurset skal gi deltakeren kompetanse til å utføre varme arbeider på en trygg måte og unngå brann. Kurs i varmt arbeid gir godkjent opplæring og sertifisering for alle som skal utføre varmt arbeid utenfor fast, tilrettelagt arbeidsplass.
Vi tilbyr kurs i varme arbeider på engelsk. Målsettingen er at kurset skal gi deltakeren kompetanse til å utføre varme arbeider på en trygg måte og unngå brann. Kurs i varmt arbeid gir godkjent opplæring og sertifisering for alle som skal utføre varmt arbeid utenfor fast, tilrettelagt arbeidsplass.
Vi tilbyr kurs i FG-750 Automatiske brannalarmanlegg. Kurs iht. FG-750 regler for automatiske brannalarmanlegg. Kurset er basert på standard NS-3960:2019.
Vi tilbyr kurs i FG-750 Automatiske brannalarmanlegg online. Kurs iht. FG-750 regler for automatiske brannalarmanlegg. Kurset er basert på standard NS-3960:2019.
Vi tilbyr kurs iht. FG-750 regler for automatiske brannalarmanlegg i landbruk og veksthus. Kurset er basert på standard NS-3960:2019. Sertifiseringen bygger på FG-750:2, FG-760:2 og NS 3960:2019 vedlegg B.
Vi tilbyr kurs i FG-750 Talevarsling. Opplæring tar utgangspunkt i krav gitt i NS 3961:2016, TEK 17, Forskrift om brannforebygging og ivaretar kompetansekravene til personell gitt i FG-750:2 kapittel 6.3. Kurset går over 2 dager og inkluderer avsluttende eksamen på 3 timer.
Vi tilbyr kurs i FG-750 Talevarsling online. Opplæring tar utgangspunkt i krav gitt i NS 3961:2016, TEK 17, Forskrift om brannforebygging og ivaretar kompetansekravene til personell gitt i FG-750:2 kapittel 6.3.
Kiwa tilbyr nå sertifikatrettet opplæring innen automatiske slokkesystmer (sprinker) i henhold til nye FG-krav (FG-900).
Kiwa tilbyr nå sertifikatrettet opplæring innen automatiske slokkesystmer (sprinker) i henhold til nye FG-krav (FG-900) online.
Plan- og bygningsloven, Brann- og eksplosjonsvernloven med tilhørende forskrifter og veiledninger krever at slokketeknisk personell skal ha dokumentert kompetanse som grunnlag for å kunne utføre arbeidet fagmessig og betryggende.
Kiwa tilbyr Resertifisering innen sprinkleranlegg (FG-900). Re-eksaminering for de som har personellsertifisering i henhold til FG-900 utførelse, prosjektering, kontroll og vedlikehold.
Kiwa tilbyr alle som har gjennomført og bestått FG-900 Utførelse kurset å ta et dags tilleggskurs for å få kompetanse til å utføre service og vedlikehold på sprinkleranlegg. Denne dagen, i tillegg til FG-900 Utførelse kurset tilsvarer Blått kompetansebevis.
Kurs i kontroll av automatiske vannbaserte slokkeanlegg i henhold til FG-920 og bruk av systemløsningen FG-kontroll. Kurset ivaretar kompetansekravene gitt i FG-900.
Vi tilbyr resertifisering innen FG-750 online. Kurset består av informasjon om relevante lover og forskrifter, veiledninger og normer, samt brannfysikk og informasjon om hva som er nytt i relevant standard, NS 3960:2019.
Vi tilbyr resertifisering innen FG-750. Kurset består av informasjon om relevante lover og forskrifter, veiledninger og normer, samt brannfysikk og informasjon om hva som er nytt i relevant standard, NS 3960:2019.
Vi tilbyr resertifisering innen sprinkleranlegg FG-900. Kurset er for personell som har personellsertifisering fra FG som utløper / har utløpt. For resertifisering må det avlegges resertifiseringseksamen type A eller type B.
Vi tilbyr resertifisering innen sprinkleranlegg FG-900 online. Kurset er for personell som har personellsertifisering fra FG som utløper / har utløpt. For resertifisering må det avlegges resertifiseringseksamen type A eller type B.
Ta vårt e-læringskurs i varme arbeider for å bli sertifisert til arbeid hvor det benyttes åpen ild, oppvarming eller utstyr som lager gnister. Nettkurset tar mellom fire og seks timer og avsluttes med en eksamen. Du får beskjed umiddelbart om du har bestått kurset.