Vi tilbyr vernepleierkonferansen 2025. Primærkontakt, koordinator og tjenesteansvarlig - kjært barn har mange navn og rollen praktiseres ulikt i de fleste kommuner og tjenester. Her ser vi nærmere på vernepleierens rolle i boligene.
Program for konferansen:
kl 09:00 - 09:15 - Velkommen til dagskonferansen for alle vernepleiere:
Bjørn Harald Iversen ønsker fysiske og digitale deltakere vel møtt til en spennende vernepleierfaglig dag.
- Bjørn Harald Iversen, vernepleier og forbundsleder
kl 09:20 - 10:00 - Primærkontakt , tjenesteansvarlig, fagansvarlig eller koordinator - hva innebærer det EGENTLIG:
Uavhengig av hva vi kaller det har de fleste vernepleiere som arbeider innen tjenester for personer med utviklingshemming en ramme av ansvar og forventninger. I noen kommuner er disse rollene klart definert, mens andre steder er det mer flytende. Hva innebærer ansvaret vi som vernepleier har for våre brukere, pårørende og kolleger.
kl 10:15 - 11:00 - Når adressen utgjør forskjellen:
Vi ønsker det ikke, men det er et faktum: Hvilken kommune eller bydel du bor i, er helt avgjørende hvis du har behov for kommunale tjenester - for forskjellene kan være enorme. Tjenestetilbud, kompetanse og holdninger er ulike fra kommune til kommune og fra bydel til bydel. Ulrikke Linge og hennes sønn med Downs syndrom har følt forskjellene på kroppen. Her reflekterer hun over systemene som omgir de som trenger vår hjelp og hvor store forskjellene i realiteten er i Norge. Og: Det handler ikke alltid om penger.
- Ulrikke Linge, Pilar Kommunikasjon
kl 11:15 - 12:00 - Kollegaveiledning i praksis:
Som del av vernepleierens ansvar skal du normalt sett trekke i trådene og sørge for at teamet rundt brukeren drar i samme retning. Dette er ikke noe vi lærer så mye i studiet, og noe som i praksis kan vise seg å være svært utfordrende. Hva er de viktigste faktorene for å lykkes med kollegaveiledning.
- Jon Arne Løkke, dosent
kl 12:00 - 12:30 - Lunsjpause
kl 12:30 - 13:15 - Tiltaks- og forbedringsarbeid:
Som ansvarlig for et brukers tiltaksplaner er det viktig å ha kontroll på hva godt tiltaks- og forbedringsarbeid faktisk er. Vi har en tendens til å anta at alle har en felles forståelse av det vi skal gjøre, men ofte krever det mer av oss enn vi tror for å sikre gode og gjennomførbare tiltaksplaner.
- Nils-Øivind Offernes, psykologspesialist
kl 13:30 - 14:15 - Råd fra en velferdsprofitør til deg som arbeider med de utfordrende sakene:
Karl Kristian Indreeide ikler seg stolt tittelen som Velferdsprofitør. Det betyr at han har full kontroll på hele tjenestetilbudet og selv kan bestemme rammebetingelsene for hjelpen som gis. En av hans kjepphester er at det offentlige ofte faller i omsorgisme-grøfta. Hvordan kan vi som arbeider i det offentlige motarbeide noen av de trange rammene som ofte begrenser hva vi kan få til.
- Karl Kristian Indreeide, Hava Omsorg
kl 14:30 - 15:15 - Økonomistyring - utfordringer og løsninger:
De aller fleste av våre brukere trenger veiledning og oppfølging i økonomistyring. Det digitale utenforskapet for mange av våre brukere stikker også kjepper i hjulene for hva vi kan gjøre og hvordan. Her ser vi på de vanligste utfordringene vi har og hvordan vi kan løse dem.
- Elisabeth Lohne Edvardsen, fag- og kvalitetsrådgiver
- Kjetil Klepaker, rådgiver
Målgruppe for kurset:
En konferanse for alle vernepleiere