Utvikling av eiendom i byggefase



Kursarrangør: Senter for Eiendomsfag
Sted: Senter for Eiendomsfag
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Lille Grensen 7, 0159 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 09:00 - 16:00
Varighet: 2 dager
Pris: 14.500
Neste kurs: 03.03.2025 | Vis alle kursdatoer

Programinnholdet gir deg den nødvendige kunnskapen og ferdighetene for å forstå byggherrens omfattende rolle og ansvar. Du lærer om markeds- og lønnsomhetsanalyser, strategisk lokalisering, verdiberegning og finansiering samt bærekraftige løsninger og kvalitetsprinsipper.

Innhold:
Programmet dekker også vesentlige temaer som materialvalg, byggherreforskriften, budsjett- og kostnadskontroll, fremdrifts- og kvalitetsstyring samt byggherrens kompetanse og incentivordninger, for at du skal kunne skape verdier gjennom vellykkede og bærekraftige byggeprosjekter.

Program:
Følgende tematikk vil bli gjennomgått i løpet av våre to undervisningsdager:

1) Byggherrens ansvar og roller:
• Gjennomgang av de ulike rollene og ansvarene byggherren har, inkludert ledelse, sikkerhet og koordinering i byggeprosessen, samt hvordan ansvar kan deles og optimaliseres.

2) Markeds- og lønnsomhetsanalyser:
• Tilnærminger til å analysere markedet, estimere prosjektets lønnsomhet, og evaluere faktorer som påvirker prosjektets levedyktighet.

3) Lokalisering og målgruppeanalyse:
• Utforskning av hvordan man kan vurdere geografisk plassering og identifisere potensielle brukere av eiendommen

4) Verdiberegning og finansiering:
• Praktisk gjennomgang av metoder, med fokus på budsjettering, finansieringsstrukturer og strategier for å tiltrekke kapital.

5) Bærekraft i bygget:
• Integrering av bærekraftige tiltak i prosjektet, herunder bl.a. energibruk, materialvalg, inneklima og andre faktorer i byggeprosessen og sluttproduktet.

6) Kvalitetsprinsipper:
• Utforsker kvalitetsstandarder og prinsipper som bidrar til funksjonelle, trygge og attraktive bygg og områder

7) Materialvalg:
• Oversikt over materialvalg, inkludert grunnleggende egenskaper som holdbarhet, miljøpåvirkning og egnethet til prosjektets målsettinger.

8) Byggherreforskriften:
• Gir innsikt i byggherreforskriften, og hvordan man sikrer etterlevelse for å unngå juridiske utfordringer

9) Budsjettkontroll:
• Innsikt i byggherrens rolle i å sikre effektiv budsjettering og kostnadskontroll

10) Fremdrift og kvalitet:
• Byggherrens ansvar for å overvåke fremdrift og kvalitet gjennom hele byggeprosessen, inkludert kvalitetssikring, oppfølging av tidslinjer og evaluering av avvik.

11) Byggherrens kompetanse:
• Utforsker hvordan byggherrens kompetanse og incentivordninger kan bidra til prosjektets vellykkede gjennomføring, samt hvordan eierskap og involvering kan bidra til prosjektutfallet.

Fleksibel gjennomføring:
Du kan velge å følge undervisningen på to måter, for å gi deg valgfrihet om hvordan, hvor og når du best vil organisere ditt kompetanseløft:
• Fysisk deltakelse i vårt undervisningssenter i Lille Grensen 7 i Oslo, like ved Stortinget. Inngang fra Arbeidergata
• Digital deltakelse via live streaming

Undervisningen inngår også som en modul i Byggherrestudiet, slik at du kan velge å bygge på med ytterligere moduler for senere å kvalifisere deg for bransjesertifikatet i byggherrerollen.

Våre lærekrefter:
Programleder for Byggherrestudiet er Jon Gangdal, som på vegne av Senter for eiendomsfag vil lede fire av undervisningsmodulene samt de tilhørende kompetansetestene. Han suppleres av en rekke faglige bidragsytere, som bidrar til undervisningen med beste praksis fra egen hverdag. Undervisningen inngår i vår reklamefrie arena for formidling av beste praksis innen eiendomsfagene, med mål om å være verdiskapende for deg og din organisasjon.

Litteratur:
Inkludert i deltakeravgiften inngår fagboken Eiendomsinvesteringer fra A til Å, forfattet av Øystein Ringen-Vatnedalen og utgitt av Hegnar Forlag i 2023. Boken omhandler kunnskap om det som skal til for å lykkes med eiendomsinvesteringer, herunder også innen eiendomsutvikling og byggherrerollen.

Målgruppe for kurset:
Programmet er velegnet for deg som allerede innehar eller aspirerer til stillinger knyttet til den profesjonelle byggherrerollen, herunder som byggherre, eiendomsutvikler, prosjektleder, prosjektutvikler, prosjektsjef, utviklingssjef, HMS- og kvalitetsansvarlig m.fl. Tilsvarende stillinger i kommunale eiendomsorganisasjoner vil også kunne ha stort utbytte av undervisningen, da store deler av rammeverket for verdiskapning er sammenlignbart.

Videre vil mye av det faglige innholdet også egne seg godt for tilstøtende stillinger i de samme organisasjonene, som salgs- og markedssjef, finans- og økonomiansvarlig, controller samt daglig leder, avdelingsledere og eiere/investorer, som alle er avhengige av helhetsforståelsen for sine egne bidrag.

Også bank- og finansmiljøer, entreprenører og andre rådgiverorganisasjoner som arbeider opp mot eiendomssektoren vil ha mye å vinne på å sette seg dypere inn i de reelle verdidriverne og mekanismene som styrer denne delen av samfunnsutviklingen.

Antallsbegrensning:
• Hver gjennomføring har kapasitet á inntil 35 deltakere, for å sikre kvalitet i kunnskaps- og erfaringsoverføringen samt for å etablere en ønsket delingskultur. Videre kan hver organisasjon delta med inntil 5 personer pr samling. Ta gjerne kontakt ved ønske om bedriftsintern gjennomføring.

Kompetansebevis:
Undervisningen avsluttes med en frivillig kompetansetest, i form av en skriftlig hjemmeoppgave med 21 dagers svarfrist. Ved vurdering av oppgaven legger vi vekt på dine egne refleksjoner til fagstoffet, slik dette er blitt gjennomgått i undervisningen. Innlevering av oppgaven er anbefalt, som en forsterkning av ditt læringsutbytte, men ikke obligatorisk.

Godkjent besvarelse danner grunnlaget for tildeling av senterets kompetansebevis for denne modulen, slik at du senere kan velge å bygge på med ytterligere moduler for å kvalifisere deg for bransjesertifikatet i byggherrerollen. Se også programsiden for Byggherrestudiet for utfyllende informasjon om denne påbygningsmuligheten.