Universell utforming av Word-dokumenter - digitalt



Kursarrangør: Videocation
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Nettbasert
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: 11 leksjoner
Pris: fra 375

Vi tilbyr kurs i Universell utforming av Word-dokumenter. Dette kurset i Word lærer deg universell utforming av Word-dokumenter. Kurset passer for alle brukere av Word, og krever kun grunnleggende forkunnskaper.



Innhold:
Kurset viser deg hvordan du sørger for at Worddokumenter følger universell utforming (uu).

Microsoft-ekspert Jon-Gunnar Pettersen viser deg hvordan du bygger opp dokumentet på en ryddig måte – og gode, overkommelige metoder for å unngå de vanligste feilene.

Word-funksjonene du lærer her vil uansett gjøre dokumentene dine bedre, enklere og lettere å jobbe med for deg selv og andre.

Flere programmer er i dag stand til å lese dokumenters innhold høyt for deg, for eksempel som du har mottatt på epost, noe som kan være praktisk dersom du er et sted det er lettere å høre enn å lese – som i en bil. Da vil uu sørge for at disse programmene tolker teksten bedre.

I dette kurset lærer du blant annet om bruk av stiler – den raskeste og enkleste måten å formatere og strukturere opp et dokument.

Hvordan bruke og merke grafikk og illustrasjoner, slik at de med synshemming får med seg innholdet.

Hvordan bruke tabeller og spalter i Word – hvilken metode er den greieste og raskeste.

Formatering av dokumentet etter uu-standard. Og om hvilke funksjoner Word har for å kontrollere at dokumentet følger universell utforming, og hvilke tips du evt. får om noe bør endres.

Dette lærer du:
• Hvordan lage Word-dokumenter etter universell utforming
• Korrekt bruk av bilder og illustrasjoner
• Tabeller – slik bygges de opp best mulig
• Hvordan kontrollere at dokumenter følger universell utforming
• Hvilken formatering du bør bruke – og unngå

Kursekspert: Jon-Gunnar Pettersen

Jon-Gunnar Pettersen har i 25 år undervist i Office-produktene med både åpne og bedriftsinterne skreddersydde kurs. Kombinert med mye praktisk erfaring, rådgivning og utvikling for en rekke ulike bedrifter, har han førstehåndskjennskap til hvilke funksjoner som virkelig er nyttige, og hvilke metodene som fungerer best. Kursene hans er rett på sak, tettpakket med innhold og kommer til å gi deg mange aha-opplevelser.

Språk:
• Kurset holdes på norsk

Eksamen / sertifisering:
Kursbevis