Trinn 1 Coachende kommunikasjon og væremåte



Kursarrangør: Mentalskolen
Sted: Akershus, Ski
Akershus
Kursadresse: Idrettsveien 28, 1400 Ski (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Kl 09:00 - 17:00 alle dagene
Varighet: 12 dager
Pris: 41.000

Trinn 1 gir deg grunnmuren du trenger for å bli en bevisst og dyktig kommunikator, med deg selv og med andre. Trinnet passer for alle som ønsker å utvikle seg innen selvledelse og kommunikasjon. Du kan velge å ta enkeltmoduler eller hele trinnet.

Innhold:
Trinn 1 er også et fullverdig første trinn av coachutdanning. Det betyr at du kan bygge videre på dette trinnet, for å bli profesjonell coach.

Modul 1; Coaching Basis: Grunnkurs i selvledelse og kommunikasjon
Gjennom et tre dagers innføringskurs i selvledelse og kommunikasjon lærer du hva det vil si å ha en coachende væremåte. Første steg er å lære hvordan du leder deg selv, som videre danner grunnlaget for ditt samspill med andre.
Les mer her

Modul 2; Motivasjon og handlekraft. Led deg selv og andre til endring
• Ønsker du å øke egen gjennomføringskraft, og få nøkler til å gå fra tanke til handling?
• Ville du hatt nytte av verktøy for å motivere deg selv og andre?

Modul 3; Relasjoner, følelseshåndtering og endring av tankemønstre
• Har du utfordrende relasjoner i livet ditt som du skulle ønske du håndterte bedre?
• Føler du deg ofte krenket og såret av andre?
• Blir du stadig overmannet av begrensende følelser som gjør at du handler motsatt av hva du egentlig vil?
I denne modulen dypdykker vi i relasjoner, endring av tanker og håndtering av følelser, i tillegg til at vi praktiserer hvordan vi skal coache andre til endring på disse områdene.

Modul 4; Praktisk Coaching
Vi samler trådene, repeterer fra de øvrige modulene og øver på alt vi har lært gjennom praktisk coaching. Du øver på kommunikasjonsferdighetene du har lært, som aktiv lytting og spørsmålsformulering, samt på de ulike coachingteknikkene. Du får kontinuerlige tilbakemeldinger basert på objektive kriterier av erfarne, sertifiserte coacher gjennom alle tre dagene. Vær beredt på tonnevis med læring og utvikling!

Hvem er dette trinnet for? Hvorfor Trinn 1:
• Skulle du ønske at du taklet utfordringer bedre, som ytre press og vanskelige relasjoner?
• Ville du hatt nytte av verktøy for å motivere deg selv og andre, og til å se løsninger i motgang?
• Ønsker du å øke kvaliteten på måten du kommuniserer, for å bli forstått, lyttet til og unngå misforståelser?

Da er trinn 1 av vår coachutdanning noe for deg!
• Gjennom fire omfangsrike moduler lærer du å lede deg selv, som danner grunnlaget for ditt samspill med andre.
• Selvledelse er å ha en utviklet sans for hvem du er, hva du vil, hva som er dine styrker og svakheter, hva du gjør og hvordan du gjør det - kombinert med evnen til å justere egen kommunikasjon, følelser og atferd for å oppnå resultater.
• Selvledelse er en ferdighet som kommer til nytte på alle arenaer i livet, enten det er i rollen som leder, kollega, lærer, trener, venn, partner eller forelder.
• Gjennom kurset blir du mer bevisst egne tankemønstre og handlingsmønstre i kommunikasjon med andre, både de som støtter og de som begrenser deg.
• Du får verktøy for å utvikle egen kommunikasjon, blant annet ved å forstå ulike kommunikasjonsstiler og gjennom å strekke egen kommunikasjonsstil i møte med andres.

Kursledere:
Jeanette Sleveland har jobbet fulltid med utvikling av mennesker og organisasjoner siden 2006, i hovedsak via utdanning, kurs og bedriftsinterne prosesser. Hun har sertifisert og utdannet hundrevis av coacher og ledere i coaching og coachende lederskap. Hun har holdt foredrag, kurs og undervist på CoachTeam - House of Leadership sin leder- og coach utdanning fra 2006 til 2020. I perioder har hun også undervist på ulike høyskoler og universiteter, blant annet Atlantis Medisinske Høyskole, Active Education (samarbeid med Høgskolen i Innlandet) og CoachTeam – House of Leadership sitt samarbeid med Universitet i Agders (UiA) etterutdanningsprogram på studiet: Kreativ ledelse og coaching.

Mariann Deila har siden 2013 bidratt til enkeltpersoners og gruppers vekst og framgang, gjennom drift av eget firma i Porsgrunn. Hun coacher en-til-en, i tillegg til å holde kurs og workshops i selvledelse, kommunikasjon og coaching. Mariann er, som Jeanette, en av kun fem internasjonalt sertifiserte trenere i Norge innen sitt fagfelt, som betyr at hun er kvalifisert til å kurse og sertifisere andre coacher innen nevrosemantikk. I tillegg til å jobbe med coaching og kurs, er Mariann fysisk trener, og har ukentlige gruppetreninger både offline og online.

Målgrupper:
• For deg som ønsker kunnskap og teknikker for selvledelse og kommunikasjon, for å ha det bedre og oppnå mer – i eget liv og i samspill med andre, enten det er på jobb, i familien eller på sosiale arenaer.
• For deg som er nysgjerrig på coaching som fag, og som vurderer en videreutdanning til profesjonell coach. Trinn 1 gir sertifiseringsbevis fra International Society of Neuro-Semantics, og er godkjent av Den Norske CoachForening, og er et grunnkurs man kan bygge videre på.
• Trinn 1, eller enkeltmoduler i trinnet, passer også for deg som allerede jobber som coach eller veileder, og som ønsker en faglig oppfriskning.

Krav til forkunnskap:
Det er ingen formelle krav til forhåndskunnskaper, siden dette er et grunnkurs. Det viktigste kriteriet for å delta er et ønske om selvutvikling, og en åpenhet og nysgjerrighet på seg selv og andre.

Pensum:
Coaching Essentials kursmanual, Coaching, hva, hvorfor, hvordan av Susann Gjerde
Kursportal

TIlleggslitteratur:
Moviemind (2003) og Frame Games (2001) av Dr. L. Michael Hall.

Sertifiseringer:
Dette kurset gir sertifisering i første del av den internasjonale utdanningen til å bli Meta-Coach, det profesjonelle coachsystemet i "The International Society of Neuro-Semantics"

Datoer for samlinger:
Introdag: 18.8.2021 (på nett fra 9-15)
Modul 1: 25.-27.8.2021
Modul 2: 22.-24.9.2021
Modul 3: 20.-22.10.2021
Modul 4: 17.-19.11.2021
Beregn noe tid til øving og kollokvie arbeid mellom modulene