Tai Chi og Qi Gong kurs for morgenfugler på Hadeland



Sted: RB Fysio AS
          Oppland, Gran
Kursadresse: Storgata 28, 2750 Gran (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: 07.30 - 08.45
Varighet: 8 uker
Pris: 1840
Neste kurs: 15.10.2024 | Vis alle kursdatoer

Dette er en perfekt trening å starte dagen på. Passer for deg som har trent før og nybegynnere. Leter du etter noen spennende øvelser? Trenger du å forbedre din styrke, balanse og fleksibilitet? Lag deg en fin dag !

Innhold:

TAI CHI og Qi gong er en treningsform som styrker din :

KOORDINASJON - KONSENTRASJON - BALANSE - BEDRER DIN HOLDNING - BEDRER DIN PUST OG RESPIRASJONSSYSTEM - OPPMERKSOMHET OG TILSTEDEVÆRELSEN OG ER OGSÅ ET GODT VERKTØY FOR Å DEMPE STRESS OG GIR INDRE RO.

Tai chi og Qi Gong handler om mer enn det rent fysiske, det handler om å bringe mennesker i balanse på alle plan..

Det er mye forskning på denne rolige treningsformen.
Tai chi og Qi gong kan forsinke symptomer på demens
Større blodtilførsel til hjernen og bedre forbindelse mellom kropp og psyke.
Forbedre hjertefunksjonene og styrker kjerne-muskulaturen.
Vi blir alle eldre og vi lever lenger så hvorfor ikke styrke alle funksjonene i kroppen og sinnet med denne mange tusenårs treningsform som er bevist styrker vår helse..

Tai Chi er blant de mest populære treningsformene i verden. Interessen blir stadig større også her til lands. Tai Chi fokuserer på avspenning, styrking av kjernemuskulaturen, pust, meditasjon, god holdning og balanse.

Tai Chi er en form for trening som bare krever noen få minutter praksis hver dag. Den er perfekt for alle som ønsker å føle seg sterke og energiske. Tai Chi gir en god følelse og styrker opplevelsen av fysisk og mental mestring, velvære og ro

Formen
Tai Chi består av en koreografert serie med bevegelser, også kjent som stillinger, og kalles en form. Hver form har et visst antall stillinger, som man beveger seg i mellom. Antall stillinger i et sett avhenger av stilarten.

Bevegelsene, som er spiralformede, gjør at man vrir og tøyer på muskler, facia, sener og ledd. Dette gjør at kroppen blir både mykere og sterkere og at man oppnår økt kroppskontroll. Grunnstillingene i Tai Chi gjør at man styrker det som med årene blir svakt, kjernemuskulaturen vår, samtidig som man strekker og tøyer forsiktig det som lett blir stivt med årene, slik som sener, muskler og fascie. Grunnstillingene er formet slik at man også opparbeider en bedre holdning. Tai Chi-bevegelsene innebærer også å flytte vekten fra én fot til en annen. Dette er én av grunnene til at Tai Chi er bra for å trene opp balansen.

Kombinasjonen av pusteteknikker og en nødvendig dyp konsentrasjon for å gjennomføre formen er med på å skape en større tilstedeværelse (mindfulness) og ro som automatisk siger inn underveis.

Kurset går over 4 - 5 -6 eller 8 uker og passer alle og du trenger ingen forkunnskaper !

Velkommen!

Tai Chi/Qi gong trening er for meg personlig blitt et verktøy som jeg bruker daglig for å holde kroppen min i form. I tillegg får jeg mye overskudd, både mentalt og fysisk.

Noe av det beste med Tai Chi er at du kan oppleve alle disse helsemessige fordelene uten store investeringer i utstyr. I tillegg trenger du ikke å være myk eller sterk for å komme i gang. Du blir myk og sterk med denne treningen. Du kan oppnå både indre og ytre balanse

Kursholder:
Wenche Sellevåg er utdannet terapeutisk Yin & Yang Yoga lærer, Mindfulness instruktør, Puste coach/trener, Tai chi og Qi gong instruktør fra Norsk Taichi skole og Aromaterapimassør. I tillegg sertifisert samtalepartner, ICF/CTI Co-active Coach. Hun er genuint interessert i menneske og har også mer enn 30 års erfaring innenfor personalarbeid og arbeidsmiljø. Hennes målgruppe er de som sliter spesielt med stressrelaterte plager, sliter med spenninger, fibromyalgi, fatigue, utmattelse, overstimulans i kropp og sinn, tankespinneri og søvnproblemer. De som ønsker å få et mer balansert liv.
Minimum - MAKS 10

Målgruppe:
Passer alle og ingen forkunnskaper trengs

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
Jeg var på søk etter morsomme måter å ivareta både kropp og sinn. Da jeg leste om Taichi virket dette som noe som kunne imøtekomme mine behov.
Øvelsene vi lærte var skånsomme, og besto av et antall stillinger som vi beveget oss mellom.

Gjennom disse bevegelsene opplevde jeg vektoverføringer fra ben til ben, vridning og tøyning av muskler, scener og ledd, - noe som kommer godt med når en trenger fokus på ivaretakelse av både balanse og mykhet. Grunnstillingene vi beveget oss mellom utfordret oss gjennom statisk muskelarbeid, noe som jeg virkelig har behov for i forhold til ivaretakelse av kjernemuskulaturen som naturlig svekkes med årene.

Ved å måtte holde en kroppsdel i en bestemt posisjon opplevde jeg større bevissthet omkring betydningen av å stabilisere ledd og kroppsholdning.
Jeg har også erfart at statisk hold har virket smertestillende på øm og vond muskulatur. Grunnleggende for utføringen av både grunnstillingene og bevegelsene mellom disse var pust og konsentrasjon.

Jeg har forståelse for at noen omtaler Tai Chi som «meditasjon i bevegelse».
Etter kveldene med denne treningen opplevde jeg både mental ro og god søvn.
Kurset hos Wenche var lagt opp slik at det passet for deltakere med begrenset eller ingen erfaring fra Taichi, og man trengte ikke å investere i spesielt utstyr for å kunne delta.
-Øidis, 67 år

Hei Wenche, sender deg en kort referanse:
" Jeg deltok på to tai chi kurs med Wenche, og gleder meg til det neste! Wenche er utrolig hyggelig og positiv person, samt en utmerket instruktør. Jeg har hatt vanskelige tider i det siste, og tai chi med Wenche har hjulpet meg mer enn noe annet til å håndtere stress og ulike bekymringer. Kurset er meget spennende og lærerikt, og kan anbefales til alle som ønsker å lære noe nytt, vil møte hyggelige folk og gjøre noe godt for sin egen helse.
Med vennlig hilsen
-Pavla