Sveiseskolen er utarbeidet i samarbeid med NAV og er et godkjent AMO-kurs. Sveisekompetanse er sterkt etterspurt innen mekanisk industri, samt innen olje- og gass-sektoren.
Kom raskt i gang
Sveiseskolen er lagt opp slik at du enkelt kan bygge på erfaringer og kompetanse fra tidligere kurs. Skolen har kontinuerlig inntak så du kan komme raskt i gang med utdannelsen.
Opplæringen foregår i våre verksteder på Forus i Stavanger. Lokalene er svært godt utrustet. Du får bred opplæring i maskinbruk og betydelig praktisk sveiseerfaring i løpet av utdanningen.
Du får tett oppfølging av våre instruktører underveis, noe som resulterer i svært gode resultater på kursene.
Etter endt utdanning kan du jobbe som platearbeider eller sveiser.
Praksisplass
Utdanningen er spisset mot olje- og gassindustrien, samt mekanisk industri. Praksisplassen er en unik måte å tilegne seg gode referanser fra anerkjente bedrifter. Vi jobber hardt for å få flest mulig ut i arbeidspraksis.
Videre muligheter
Skolen gir deg en svært god plattform for videreutdanning og spesialisering. Det er vanlig at kursdeltakere går videre til å ta fagbrev, eller utdanner seg som sveiseinspektør, sveisekoordinator eller NDT-operatør, etter de har opparbeidet seg nødvendig praktisk erfaring ute i arbeid.
Praktisk informasjon
Skolen er beregnet på nybegynnere eller deg som søker en helt ny karriere. Du trenger ingen faglig bakgrunn, men du må beherske norsk språk både skriftlig og muntlig.
Ta kontakt med din saksbehandler som hjelper deg med å søke om opptak.
Moduler:
Utdanningen er modulbasert, og vi har kontinuerlig inntak så du kommer raskt i gang med utdannelsen din. Du kan lese mer om enkeltmodulene under.
Det er kontinuerlig opptak på Sveiseskolen
Etter å ha fullført alle modulene mottar du kursbevis og kan avlegge sveiseprøve for sertifisering på høyest mulig nivå
Modulene kan tilpasses den enkeltes behov og ønsker
Modulene utgjør totalt 29 uker. I tillegg tilkommer det 4-8 uker ved praksisplass
Modul 1: Sveiseteknikk, Platearbeid og Industrirørleggerfaget
Etter endt opplæring skal du kunne:
Ta hensyn til helse, miljø og sikkerhet (HMS) i forbindelse med sveising
Lage fuger ved hjelp av aktuelle skjæremetoder, Skjærebrenning
Vurdere og velge riktig sveisemetode
Utføre dekkgassveising, elektrodesveising, samt ha kjennskap til TIG-sveising iht. gjeldende sveiseprosedyrer (WPS) i forskjellige sveisestillinger
Sette opp og begrunne en plan for sveiserekkefølge
Teknisk tegning, ISO-tegning / forståelse, tegne og målsette detaljer og konstruksjoner
Bygge konstruksjoner ut fra detalj- og sammenstillingstegninger
Maskinbruk: sag, boremaskin, platesaks, knekkemaskin og valsemaskin
Lage, forme og montere detaljer av plater, profiler og rør til ulike konstruksjoner
Planlegge, Produsere og Dokumentere (PPD) gjennomføre og kontrollere eget arbeid iht. gitte kvalitetskrav
Kvalitetskontroll
Gjøre rede for aktuelle ikke-destruktive testmetoder (NDT)
Varighet: 21 uker
Modul 2: Fagspråkmodul
«Sveiseteknisk fagspråk» der vi tar for oss HMS og norsk teknisk terminologi. Her får du vite hva HMS er, samt kjennskap og forståelse for faguttrykk innen sveiseyrket. Denne modulen er valgfri og går over 2 uker.
Varighet: 2 uker
Modul 3: Sertifisering/Sveisesertifikat
Etter endt utdanning skal du sertifisere deg på høyest mulig nivå, basert på egen praktisk ferdighet.
Gjennomføring:
Du har inntil 8 uker til rådighet for å avlegge sveiseprøve på høyest mulig nivå. Når sveiseinstruktørene godkjenner dine praktiske og teoretiske ferdigheter innen sveis er du klar til å gå opp til sertifisering.
Forberedelser til sertifisering og avlegging av sveiseprøve
Varighet: 8 uker
Modul 4: Praksismodul
Målet er at flest mulig av deltakerne får utplassering i bedrift. Leverandør er ansvarlig for å skaffe bedrift for utplassering, og skal følge opp deltaker i den perioden de er utplassert. I tilfeller det ikke er mulig å få til en ekstern utplassering kan deltakerne gjennomføre fagpraksis hos leverandør.
Varighet 4 uker (inntil 8 uker)
Modul 5: Ekstramodul hos leverandør
Dette er for deltakere som kan ha behov for utvidet tid til gjennomføring. Dette kan være for ulike temaer/emner og skal avklares med NAV Tiltak Rogaland i forkant.
Varighet 4 uker
Modul 6: Mulighet for ekstra sertifikat i forbindelse med jobbtilbud
Denne modulen er for deltakere som har fått jobbtilbud/mulighet for jobb i løpet av arbeidstreningsperioden med forutsetning om at de får ett ekstra sertifikat.
Denne modulen kan også være aktuell for personer som har jobbet som sveiser tidligere, men har behov for ett nytt sertifikat som arbeidsgiver krever for å tilby ansettelse.
Type sertifikat som avlegges skal være godkjent av NAV Tiltak Rogaland i forkant.
Varighet 4 uker
Samarbeid med NAV
Sveiseskolen er utarbeidet i samarbeid med NAV og er godkjent som AMO-utdannelse.
NAV kan tilby opplæring både for ordinære arbeidssøkere og for personer som ønsker omskolering. Hensikten er deltakerne skal kvalifiseres for ledige jobber.
Hvorfor Sveiseskolen?
Kiwa har lang erfaring med sveiseopplæring og har god kjennskap til mange selskaper i de forskjellige bransjene. Kiwa har et godt nettverk og vi stiller som aktiv bidragsyter med å hjelpe deltagere ut i jobb.
Sveiseskolen er ikke bare et sveisekurs; vi tar deltakerne gjennom hele læringsprosessen, slik at de er godt rustet for arbeidslivet.
Det trengs mer kompetanse, blant annet innen olje og gass. Med Sveiseskolen leverer vi etterspurt kompetanse til både on- og offshoreindustrien.
Opptakskrav:
Aktuelle deltakere er arbeidssøkere over 19 år med ønske om å jobbe i sveiseindustrien. Det er ikke formelle krav til utdanning, men bakgrunn fra mekaniske fag, enten fra skole eller arbeidsliv, vil være en fordel.
Deltakerne må ha tilstrekkelige norskkunnskaper for å kunne gjennomføre kurset.
Ta kontakt med NAV Tiltak Rogaland eller din saksbehandler.