Strategi og forretningsutvikling i større virksomheter - webinar



Kursarrangør: Styreforeningen
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: På forespørsel
Varighet: 3 timer
Pris: 6.450

Vi tilbyr kurs om strategi og forretningsutvikling i større virksomheter som webinar. Virksomheters rammebetingelser endres stadig raskere. Dette stiller større krav til innovasjonsevne og omstillingstakt enn noensinne. En effektiv og smidig strategiprosess er en viktig premissgiver for dette.

Innhold:
Alt for mange ledere og styremedlemmer legger alt for lite tid og vekt på strategiarbeidet, og ser gjerne virksomheten og omgivelsene gjennom «fortidens» briller. Derfor reageres det som regel for sent, og ikke før man er eksponert for en krise i en eller annen form, og er nødt til å handle umiddelbart for å redde virksomheten. Stadig innovasjon og omstilling er den nye «normalen», med andre krav til strategiprosessen. Mange virksomheter er ikke godt nok forberedt på dette.

Agenda:
Konkrete forhold som belyses gjennom kurset:
• Prinsipper og verktøy for en åpen strategiprosess (Open Strategy) - involvering og «samskaping»
• Hvordan identifisere eksterne faktorer og vurdere risiko for disrupsjon, digital disrupsjon og konkurranse fra nye konkurrenter utenfor egen tradisjonell bransje.
• Verktøy og modeller for å utforske og prioritere muligheter
• Hvordan håndtere strategiske dilemmaer og strategiske valg: «Where to play and how to win»
• Hva skal til for å få en bærekraftig strategi hvor vi sikrer at virksomhetene tar sitt samfunnsansvar
• Forretningsmodeller og strategisk innovasjon
• Hva gjør man for å balansere mellom kjernevirksomhet og å utforske nye forretningsområder
• Strukturering og organisering av strategi-, omstillings- og innovasjonsarbeidet
• Hva er gapet mellom organisasjonens omstillingsbehov og -evne
• Hvordan skape en kultur for omstilling og innovasjon
• Verktøy og metodikk for implementering og oppfølging

Link til kurset:
Kl 11:00 dagen før kursdato mottar du link til kurset som leveres via teams - alternativt - via zoom. Dersom du mot formodning ikke har mottatt kurslinken pr epost 1 time før kursstart - bør du sjekke ut din spamboks - alternativt kontakte oss på: post(at)styreforeningen.no / Telefon: 22 99 77 00 for å få link tilsendt på nytt.

Kursdagen:
Logg deg på webinaret eller nettkurset ved å benytte mottatt link for å delta på kurset. Kursholder gjennomgår kursmateriell, foiler og annet aktuelt materiell. Det er lagt opp til noe interaktivitet og spørsmål fra og mellom deltakere og kursholder underveis.

Avslutningsvis i kurset:
Bilder av eventuelle «whiteboard» gjennomganger, eventuelt materiell du skal motta etter vår gjennomgang (fasiter til oppgaver avhengig av kurstype), samt andre hjelpemidler mm som man gjennom kurset tar i bruk, lastes opp i Dropbox- eller OneDrive mappen for kurset på slutten av kursdagen.

Målgruppe for kurset:
Kurset passer for styreledere, styremedlemmer og ledere i større selskaper som ønsker å bidra til at de virksomheter de er ansvarlige for, jobber proaktiv med strategi, bærekraft, innovasjon og omstilling.

Kursmateriell:
Link til Dropbox eller OneDrive mappe med kursmateriell og hjelpefiler: Alle våre kurs har inkludert en egen filmappe med materiell, faglig stoff og dokumentmaler vi bruker på kurset og som er grunnlag for utvidet frivillig selvstudium etter kurset. Det er ikke noe materiell du trenger å sette deg inn i før kurset starter. Link til kursets filmappe mottar du sammen med kurslinken.