På dette nybegynnerkurset lærer man grunnleggende spikketeknikker. Vi fokuserer på fugler spikket i lind, men vi tar også en tur ut for å hente ferske treemner til spikking av mindre oppgaver, som skje og mus
Innhold:
Alle får utdelt en grovt utskåret fugl med enkel form. Så snart fuglen er ferdig kan en selv lage eget design og spikke sin egne mønstre (former?). Om ønskelig har lærer med mønstre. Er været fint, sitter vi ute og spikker i de vakre omgivelsene på Rauland.
Vi vil gjennomgå grunnleggende teknikker for sliping og polering.
Fuglene pusses og settes inn med olje.
Lærer kommer rundt til hver enkelt og veileder.
Forkunnskaper:
Ingen krav til forkunnskaper
Kursmateriell:
Lærer har med alt som trenges, men du kan også ha med eget utstyr. Fint om du opplyser ved påmelding om du har med eget utstyr eller ikke.
Spikkekniv, spikkehansker, sandpapir, slipestein, skinn til polering av kniv, valnøttolje.
Egnede treemner er lind. ( Lind egner seg godt til spikking.)
Ønsker du å beskytte klærne, kan det være lurt å ha med et skinnforkle.
Emer selges for ca. kr 50.- litt avhengig av størrelse.
Ein pakke med sandpapir kr. 100,-.
Lærar: Maritha Nielsen er utdannet lærer i kunst og håndverk. Under utdannelsen ved Kunstskolen i Rogaland hadde hun fordypning i trearbeid, og tilbrakte seks måneder på trelinjen på Voss. Videre har hun vært medlem av Varatun treklubb i Sandnes i en årrekke, der hun har gått i lære hos de eldre.
Selv begynte hun med trearbeid etter år med datajobbing. Ved å bruke hendene på denne måten, er det som om kroppen får vende tilbake til liv. Maritha er opptatt av å hente fram gamle tradisjoner og finne nye områder å anvende disse på.
Du finner noen av hennes trearbeider på insta konto.
Maritha_tre arbeide.
Hun har holdt flere kurs for Husflidslagene i Rogaland, drevet «Snekkerdrøset» på Varatun gård og vært lærer på «Sløydskole» for innvandrere.
For spørsmål ta kontakt på mail:
maritha9elsen(a)gmail.com
Vi gjer merksam på:
Gjennom Studieforbundet kultur og tradisjon er dette kurset dekka av Kopinoravtalen, som tillet kopiering frå bøker og trykksaker til undervisningsføremål. Vi reknar med at deltakarar følgjer sikkerhetsinstruksar frå kursarrangør og kurslærar. Kursdeltakar er ikkje dekka av forsikring frå arrangør.
Avmeldingsinformasjon:
Påmeldinga er bindande. Dersom du ikkje kan møte på eit kurs du har meldt deg på, er det viktig at du melder frå skriftleg (e-post eller brev) så fort som mogeleg.
Ein betalar eit depositum på kr 950 ved påmelding av eit kurs. Innbetalt depositum blir ikkje refundert fram til fire veker (28 dagar) før kursstart. Ved avmelding seinare enn 28 dagar før kursstart må heile kursavgifta betalast. Dette gjelder også om det er sjukdom eller andre årsaker.
Ein kan bytte kurs innanfor sama år, men kan ikkje skuve påmeldinga til neste år.