Sorg mentoring - Fra sorg til restitusjon og livskraft - digital



Kursarrangør: Koren Mentoring
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Privatundervisning
Undervisningstid: Løpende inntak
Varighet: 6 uker
Pris: 4200

Sorg & livskraft»: hjertevarm, erfaringsbasert sorgstøtte basert på internasjonal utdanning og metode. Du vil få nyttig innsikt og verktøy på din vei mot resitusjon. Kurset passer for alle. Form: Privat undervisning og veiledning 60-90 minutter ukentlig digitalt via zoom. Kontakt: 91 74 89 35.

Sorg- og livsendrings mentoring

Kurs «Sorg & livskraft»: hjertevarm, erfaringsbasert sorgstøtte. (Ikke terapi).

Form: Privat undervisning via zoom 60-90 minutter ukentlig. Enkle og praktiske oppgave å løse til hver uke. En gratis introduksjonssamtale i forkant av kurset. Jeg møter deg der du er og skreddersyr etter dine behov.

Tema med utgangspunkt i «De 6 behovene for en som sørger» (David Kessler):

Uke 1: Få smerten i sorgen bevitnet
Uke 2: Følelser i sorg
Uke 3: Å gi slipp på skyldfølelse
Uke 4: Å bli fri fra gamle sår og smerte
Uke 5: Å integrere sorgen og kjærligheten
Uke 6: Å finne mening etter tapet

Ekstra:
Arbeidsliv og sorg - endring og utvikling
Fra sorg til restitusjon og vekst – veien videre

Om meg:
Sorg er en av de mest smertefulle hendelsene i livene våre, og jeg håper å kunne gi deg hjelp og støtte på din ferd i sorgens ukjente terreng. Så ofte ber samfunnet vårt oss om “å gå videre”. Vi blir fortalt at det er en avsatt tid for sorgen vår, eller vi burde komme over det. Sannheten er at det ikke er noen tidslinje i sorg. Din sorg må høres, sees, føles og bevitnes. Men det betyr ikke at du alltid vil ha det vondt. I vårt samarbeid vil du finne verktøy som hjelper deg å finne ro og fred igjen.

I tillegg til alle de eksterne tilbakemeldingene vi hører om sorg, har vi en tendens til å dømme oss selv. Vi forteller oss selv at vi må være sterke. Kanskje du er bekymret for at du føler deg nummen eller føler deg “for mye”. Eller vi sammenligner tapene våre og devaluerer vår egen erfaring. Sorg er absolutt en prosess som ikke skal dømmes. Din sorg har rett til å eksistere og er like viktig som alle dine andre følelser.

Jeg vil veilede deg gjennom prosessen med å forstå sorg. Jeg hjelper deg med å navigere i dette tapet og/eller traumet. Samarbeidet kan eventuelt fortsette med livsendrende, transformativ coaching hvis du er klar, karriereveiledning eller andre motiverende prosesser.

Tapets vei er vanskelig, og noen ganger utmattende. Det er en opplevelse av sorgfølelse i mange livssituasjoner. - Å miste noen du er glad i, skilsmisse, tap av forhold og fremmedgjøringer, tap av helse, tap av jobb, økonomisk tap, tap av kjæledyr, flytting og annet. Også tap av identitet, mot, mening, trygghet og selvfølelse.

Verktøyene du vil lære, er relevante for sorg av alle slag, og vil gi deg en medfølende forståelse av din egen sorg, og vil hjelpe deg å gi slipp på skyldfølelsen, sinnet og smerten ved tap. Så vil du kunne legge planer for hvor veien går videre.

Jeg er internasjonalt sertifisert "Grief educator" av David Kessler, internasjonal forfatter og grunnlegger av grief.com, og er del av hans internasjonale nettverk. David Kessler har bakgrunn som psykolog og regnes som en verdens ledende ekspert på sorg. Under- og etter covid, har han skapt et internasjonalt digitalt fellesskap, og utdannet mennesker i flere land, alle med egen sorg erfaring, som meg. Slik at vi har verktøy og metode, som kan hjelpe andre som mentorer og veiledere (ikke terapi, hvis du trenger dette, anbefaler vi psykolog), innen sorgarbeid. Jeg har jobbet med organisasjonsarbeid, frivillig arbeid, sorgstøtte, workshops og foredrag innen sorg - barn, ungdom, foreldre og ansatte tidligere.

Jeg er også sertifisert Life Coach av Nancy Levin, forfatter og grunnlegger av LLCA. Fokus er transformativ coaching, det vil si livsendrings coaching. Disse verktøyene går godt samme.

Jeg har også bakgrunn som karriereveileder og rådgiver ift vertkøy innen effektiv atferd, kommunikasjon og samhandlling i arbeidslivet, og har bred erfaring fra privat og offentlig sektor.

Selv har jeg erfart sorg som som privatperson - da jeg har mistet flere av mine aller nærmeste, og har også hatt ansvar som personalleder ved for ansatte og pårørende i sorg i arbeidslivet, og har erfaringer med det i fra organisasjonsarbeid.

Mitt fokus er håp, vekst, retning og mening, da jeg vet det er en vei gjennom dette, som jeg har måtte gå selv. Jeg kan nå kan jeg være en medvandrer og kompetanse ressurs for deg.


Varme hilsner,


Kathrine