Soneterapi - høyere yrkesfaglig utdanning



Sted: Sentralt i Oslo
          Oslo
Kursadresse: Trondheimsveien 2K, 0560 Oslo (kart)
Type:Studie / yrkesutdanning (60 studiepoeng)
Undervisningstid: Utdanningen går i bolker, med 4 dager ca hver tredje uke. Undervisningen er på dagtid fra 09 - 16.
Varighet: 2 år
Pris: Pr semester: 28.000

En yrkesutdanning for deg som ønsker å jobbe som terapeut og starte egen praksis. Studiet er en fullstendig yrkesutdanning og alle fag du trenger for å jobbe selvstendig som soneterapeut er inkludert. Studiet inneholder soneterapi, øreakupunktur, ernæring i tillegg til grunnmedisinske fag og VEKS.

IFH tilbyr en av landets mest solide utdanninger i soneterapi. Med små klasser og høyt kvalifiserte lærere legger vi til rette for å utdanne dyktige terapeuter. Du lærer alt du trenger for å praktisere som terapeut og å få medlemskap hos Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon.

To-årig deltid, godkjent av Lånekassen
Studiet kvalifiserer til lån og stipend i Lånekassen. Studiet er deltidsbasert, og går over to år. Oppstart hver høst, og vi har rullerende opptak slik at du kan søke når som helst.
Dette er soneterapi
Soneterapi er en av de mest brukte formene for alternativ behandling i Norge og er en spennende naturmedisinsk utdanning. I Norden kalles behandlingsformen soneterapi, men internasjonalt er navnet reflexology og er en av verdens eldste legekunster.

Hvem passer soneterapi for?
Behandlingen passer for alle og kan brukes både forebyggende og som behandling for ulike plager og lidelser. Det er en flott behandlingsform som du kan praktisere hvor som helst, ditt viktigste redskap er dine egne hender. Dersom du liker å arbeide med mennesker, er interessert i en helhetlig tilnærming og ønsker å påvirke din arbeidstid selv, kan dette være noe for deg.

Dette går soneterapi ut på
Soneterapi bygger på den såkalte speilbildeteorien som i enkelhet går ut på at bl.a. føttene gjenspeiler kroppen i et anatomisk miniatyr. Ved hjelp av stimulering, trykk og massasje, på disse sonene, kan man påvirke relevante kroppsdeler. I utdanningen hos oss lærer du å behandle føttenes og ørenes soner.


Soneterapi stimulerer kroppens evne til å helbrede seg selv, og fungerer på både kroniske og akutte problemer. Når det oppstår ubalanse i et organ eller i en del av kroppen, blir tilsvarende sone eller område på føttene følsomme for trykk, og der det er mest smertefullt er det mye “krystaller”. Ved gjentatt stimulering og trykk på området vil krystallene forsvinne, i takt med smertene.
Dette består den 2-årige utdanningen av:
Studiet består av fagene: Soneterapi, med muskelsoneterapi – Tradisjonell kinesisk medisin (TCM) – Medisinsk grunnstudium (anatomi/fysiologi og sykdomslære) – Øreakupunktur – Grunnleggende ernæring – VEKS med fordypning i kommunikasjon og etikk - Grunnkurs i førstehjelp

Klinikkpraksis
Klinisk praksis er viktig, og derfor ønsker vi å tilby studentene en solid praksisperiode, noe som vil gjøre dem trygge når de selv skal ut å praktisere som soneterapeut.

Studiet er en fullstendig yrkesutdanning og krever egeninnsats.