Hjerleid skole- og håndverksenter tilbyr kurs i smi din egen kjøkkenkniv med Michael Karlsen. Kurset tar deltakeren fra begynnende emne gjennom forming av bladet, herdeprosesser, sliping, skafting og til slutt polering og kvessing.
Målgruppe
Ett kurs åpent for alle kunnskapsnivå med mål om å vise hvordan en smir en liten kokkekniv.
Dagsplan:
Dag 1: Smiing av knivblad/ blader avslutte dagen med å legge knivene til mykgløding
Dag 2: Kaldsmi, profilsliping av knivbladet samt herding
Dag 3:Sliping og polering av knivbladet
Dag 4: Skafting og kvessing.
Max 6 - 8 deltakere for god oppfølging
Pris.
8100,- (inkluderer avslutningsmiddag, kaffe, te og pausemat og lån av verktøy)
10% rabatt for medlemmer av Norsk Kulturarv.
30% studentrabatt
Materialkostnader: 500 - 1000 kr.