Skriv, skap, realiser! Skrivekurs i Roma



Kursarrangør: Kari Gjæver
Sted: Circolo Skandinavo, Skandinavisk Forenings Kunstnerhus på Avertinhøyden i Roma
          Utlandet, Italia
Kursadresse: Via Raimondo di Capua 12, 0153 Roma (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Kl 10.00 - 18:00
Varighet: 2 dager
Pris: 6900

Sansebasert skriving og ideprosess gir tekster som flyr. Bli med på skrivekurs, på Circolo Skandinavo, Skandinavisk Forenings Kunstnerhus på Avertinhøyden i Roma i høstferien.

Hvordan får du teksten ut av hodet ditt og ut til folk? Hvordan lander du en tittel som sier alt den skal på en interessant måte? Hvordan bygger du en helhet av ordbrikkene og får det hele til å fly? Hvordan overvinner du frykten for å tørre?

På dette kurset bruker vi sansebasert skriving som en inngangsportal, samtidig som du lærer teknikker for å utvikle ideer og tekster som bærer budskapet, uansett hvilken sjanger du ønsker å bruke dem i. Det åpner for en utforskende og lekende prosess som likevel er stramt rettet mot det målet hver enkelt ønsker å oppnå.

Å skrive er å åpne sitt indre rom. Det er ikke det samme som at man forteller om seg selv. Det handler mer om at du bruker deg selv som erfaringsbank og prisme for å kunne dyrke frem historier.

På dette kurset får du erfare hvordan du bruker sansene som metode, som et verktøy for å hente frem innhold. Deretter bearbeides dette innholdet slik at det blir slik du ønsker. En artikkel? Et blogginnlegg? Et bokmanus? Et kortfilmmanus? En novelle? Det er som en deig du kan kna i alle retninger, og der målet bestemmer formen og veien du skal gå.

Jeg har undervist i disse metodene og på denne måten i mange år, og det er fortsatt like magisk å se deltakerne forundres over hva som er mulig å få til. For det skjer for alle hele tiden.

Så langt har jeg gjennom kursdeltakerne vært med på utallige bokprosjekter, filmprosjekter, reklameprosjekter, og flere vil det bli. De begynner alle i det små med de første skrittene. Men når du gjør prosessen på den riktige måten, og med veiledning, er det nesten ikke grenser for hva du kan få til.

Jeg har hatt kurs over hele landet, fra nord til sør, men dette blir første gang jeg holder kurs i utlandet. Det er det flere grunner til at jeg ønsker dette. Som tidligere reiselivsjournalist vet jeg for eksempel godt hva nye omgivelser gjør med psyken. Vi ser ting på nye måter, vi blir inspirert, vi blir gladere. Dessuten er det atskillig lettere å sitte og skrive utendørs i Roma på høsten enn det er å gjøre det i Oslo. Og nettopp dette siste – å være sanseskarp i det sosiale rommet – er et verktøy jeg bruker aktivt som læring.

Nøkkelen er idéutvikling

Når jeg sier at dette er et helt spesielt kurs, er det fordi det er bygget på erfaringen min som journalist, tekstforfatter og forfatter kombinert med det jeg kan om læringspsykologi og pedagogikk. Men det hadde ikke trengt å bli særlig spennende hvis det ikke var for kompetansen min på ideutvikling. Det er her nøkkelen ligger. Det er her spensten finnes. Det er her det er gøy. Rundt dette har jeg så utviklet min egen læringsflate som er fundamentet for undervisningen.

Circolo Scandinavo i Roma

Kurset foregår på vakre Circolo Scandinavo, det skandinaviske/nordiske kultursenteret som ligger i Via Raimondo di Capua 12 på Aventinhøyden i Roma. Her er det masse historisk sus, vakre oppholdsrom, en deilig hage og rett over veien en nydelig park. Rett borti gata finner du nøkkelhullet i porten til Malteserordenen der du ser rett på Peterskirkens kuppel. Køen for å titte inn der er lang. Jeg har stått der. Det er en merkverdig opplevelse å til slutt kunne legge øyet inntil jernlåsen og la blikket gli, og slik bli vitne til at den ørlille åpningen forsterker motivet i den andre enden. Som en kikkert. Som et forstørrelsesglass. Som altså ikke er der. Et perfekt sted å leke med perspektiver og innsikter med andre ord.

Inkludert i prisen:

Kurset består av flere enkeltmoduler, og er basert på felles brifinger, eget arbeid, gruppearbeid og både felles og personlig veiledning. Ønsker du å arbeide med et eget prosjekt, kan du gjøre det.

Målgruppe:

Kurset er åpent for alle. Det egner seg både for deg som jobber med kommunikasjon, for deg som har et skriveprosjekt du ønsker å realisere eller for deg mer generelt har lyst til å utforske hva du kan få til skrivemessig. (Det kan være intern eller ekstern kommunikasjon, publisering av fagstoff/temasaker, undervisningsmateriell, manus- eller bokprosjekter, reklame- og pr-materiell osv.)

Arrangør:

Gjæver Pedersen AS, ved Kari Gjæver Pedersen, altså meg. Tekstforfatter, journalist og forfatter med særlig tyngde på ideutvikling og ideprosesser i kombinasjon med mentale og sansebaserte nøkler som vi trenger for å kunne skape. Har lang erfaring med kurs og undervisning både under eget navn og under paraplyen til Westerdals Kompetanse.

Inkludert i kurset er tekstevaluering og veiledning i etterkant.