Sikkerhetsledelse i havbruksnæringen - digitalt



Kursarrangør: Videocation
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: 11 leksjoner
Pris: fra 375

Lær hva du som leder kan gjøre for å øke sikkerheten i din virksomhet. Du får konkrete tips og råd til hvordan du kan forebygge uønskede hendelser og skader på mennesker, fisk og materiell.

Innhold:
Alle virksomheter opplever uønskede hendelser. Felles for disse er at de kan føre til tap av verdier.

Med en god sikkerhetskultur vil din virksomhet være mindre sårbar for slike hendelser. Dette innebærer å være bevisst på hva som kan gjøres for å unngå eller redusere omfanget av tap, uavhengig av om tapet er personskader, rømming, skader på utstyr eller tap av omdømme.

I dette kurset vil du lære om fem viktige prinsipper i god sikkerhetsledelse og hvordan dere kan bygge en sikkerhetskultur. Lær hvordan din organisasjon kan lære mest mulig av de hendelsene som likevel oppstår, også av det som går bra.

Dette kurset i sikkerhetsledelse i havbruksnæringen tar utgangspunkt i at alle mennesker gjør feil – hver dag.

Å forklare en hendelse med «menneskelig svikt» bringer oss ikke fremover. I kurset snakker vi om ulike typer feil, om hva som utløser feilhandlinger, og om hva du som leder skal og må gjøre når feil oppstår.

Lær om hvordan du skal kommunisere rundt sikkerhet og særlig om det vi kaller «målkonflikter» – situasjoner hvor de ansatte må velge mellom for eks. å følge prosedyrene eller få jobben gjort før mørket faller på.

I kurset bruker vi en hendelse som kunne ha skjedd i de fleste havbruksvirksomheter for å gjennomgå temaene. Mye av det du lærer vil du kunne bringe videre til de du er leder for.

Dette lærer du:
- Hvorfor er det ofte forskjell mellom planleggingen og utførelsen av en jobb?
- Hvorfor er det normalt at mennesker gjør feil?
- Hva slags feil gjør vi og hvordan kan vi forebygge dem?
- Hvordan skal leder tenke og handle når noe har skjedd?
- Hvordan bidra til at organisasjonen lærer av hendelser?

Kursekspert: Jens Christen Rolfsen
Jens Christen Rolfsen jobber i Safetec, Norges ledende konsulentselskap for tjenester innen risikostyring og risikobasert beslutningsstøtte.

Jens har over 20 års erfaring med risikostyring og sikkerhetsledelse – fra luftfart, jernbane, shipping og olje- og gassindustrien.

Han er spesialist i organisasjonspsykologi og har omfattende erfaring med å vurdere og utvikle sikkerhetstiltak og sikkerhetskultur.