Sikker bruk av diisocyanater - nettkurs



Kursarrangør: Trygg Kurs AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Du kan starte ditt kurs umiddelbart etter at du kjøpt det
Varighet: 12 måneder
Pris: 890

Fra og med 24. august 2023 stiller norske myndigheter krav til opplæring med dokumentert resultat for alle som arbeider med diisocyanater og diisocyanatholdige produkter.

Kursbeskrivelse:
Kravet innebærer at utøvere må bli kjent med skadevirkninger, hvordan eksponering finner sted, preventive tiltak, trygge arbeidsmetoder og håndtering av ulykker og uønskede hendelser, i henhold til REACH-forordning nr.2020/1149. Nettkurset gir en innføring i praktisk anvendelse av forordningen. I tillegg til nettkurset må du melde deg på et webinar for å fullføre opplæringen i henhold til myndighetenes krav. Påmelding gjøres ved endt nettkurs.

Formål:
Gi kunnskap om og grunnlag for sikkert arbeid og håndtering av diisocyanater og materialer som inneholder dette.

Målgruppe:
Hvem gjelder kravet for? Opplæringskravet gjelder alle som bruker diisocyanater og diisocyanat-holdige blandinger og produkter i profesjonelle eller industrielle virksomheter, og de som overvåker denne type arbeid. Kravet gjelder både arbeidsgivere, arbeidstakere og selvstendig næringsdrivende.

Følgende emner blir blant annet gjennomgått:
-REACH forordning nr. 2020/1149
-Hva diisocyanater er
-Risikoer knyttet til diisocyanater
-Bruk av produktdatablad og stoffkartotek
-Forebyggende sikkerhetstiltak
-Personlig og kollektivt verneutstyr
-Symptomer ved eksponering
-Førstehjelpsopplæring


Praktisk informasjon:
Kurset kan gjennomføres på PC, smarttelefon og nettbrett med tilgang til internett. Etter endt kurs må man bestå en test og delta i et webinar med live instruktør for å få utstedt kursbevis. Gjennomføring av nettkurs tar normalt litt mindre enn to timer, og webinar varer ca en time. Etter avsluttende kunnskapstest får du tilgang til å melde deg på webinar, på en dato du selv velger.