SFO/AKS - en arena for livsmestring - nettkurs



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 timer
Pris: 1.190

Vi tilbyr nettkurs i SFO/AKS - en arena for livsmestring. SFO skal bidra til barnas psykiske helse gjennom å støtte barnas opplevelser av livsglede, mestring og egenverd, og deres utvikling av et positivt selvbilde og en trygg identitet.

Innhold:
Innholdet i SFO skal støtte opp under at alle barn har mulighet til å utvikle vennskap (Utkast til nasjonal rammeplan for SFO 2021). Dette kurset handler om å se på barns psykiske helse gjennom å støtte barnas vennskap og mestringsopplevelser i en SFO preget av lek, inkludering og livsglede.

Ved å legge til rette for valgfrie aktiviteter ute og inne som utvikler sosiale ferdigheter, vil barna få et godt grunnlag for livsmestring. Kursholder knytter teori og praksis sammen og belyser temaet fra ulike innfallsvinkler. Her blir det garantert matnyttig stoff å ta med hjem til SFO-hverdagen!

Agenda:
• Hvordan kan vi legge til rette for spennende aktiviteter som styrker sosiale relasjoner barna imellom
• Hvilke aktiviteter kan være med på å fremme inkludering og vennskap - innendørs og utendørs
• Betydningen av felles forståelse og praksis - og hvordan vi jobber med dette i personalet

Kursholder: Robert Mjelde Flatås

Robert Mjelde Flatås er høgskolelektor i pedagogikk. Han har mange års erfaring som kontaktlærer og som rektor på barnetrinnet. Gjennom sin praksis i skolen har han vært spesielt engasjert i SFO som en viktig arena for lek, læring og utvikling, og sett behovet for helhetlig tenkning og samarbeid på tvers. Robert er forfatter av flere bøker for personale i SFO og for lærere, blant andre: Uteaktiviteter i skole og SFO, Livsmestring i klassen. Håndbok for læreren, og SFO-gnist. Aktiviteter og leker.