Vi tilbyr kurs om rotårsaksanalyse for bedrifter. Lær metoder for å jobbe mer effektivt med avviksbehandling. Virksomheter opplever hver dag uønskede hendelser / avvik, med ulik alvorlighetsgrad. Er vi flinke nok til å lære av slike hendelser?
Innhold:
Gjør vi en grundig nok undersøkelse/analyse for å komme til bunns i den egentlige årsaken til avviket? På vårt praktiske kurs i rotårsaksanalyse lærer du metoder for å komme ned til rotårsak, slik at du kan iverksette effektive forbedringstiltak for å hindre gjentagelse. Kravet til rotårsaksanalyse er også et inkludert krav i for eksempel BRC Global Standard Food Safety og FSSC 22000.
Agenda:
1) Kontinuerlig forbedring og trinnvis problemløsning ved bruk av A3 storyboard:
• Beskrive utfordringen
• Nåsituasjon
• Ønsket situasjon
• Gjennomføre rotårsaksanalyse ved bruk av ulike verktøy
• Finne tiltak
• Verifisere og måle effekt av tiltak
2) Bruk av ulike verktøy:
• Casestudier der deltagerne skal gjennomføre en A3
• Brainstorming
• Fiskebensdiagram
• Prioriteringsmatrise
• 5 x hvorfor
Målgruppe for kurset:
Bedrifter - Kurset er relevant for alle roller i en matbedrift
Eksamen / sertifisering:
Kursbevis