Vi tilbyr kurs i rotårsaksanalyse for bedrifter. Målsettingen er å gi deltakerne kunnskap og verktøy for å gjennomføre rotårsaksanalyse + en introduksjon av effektive teknikker som støtter kontinuerlige forbedringsprosesser i en organisasjon.
Innhold:
Rotårsaksanalyse er et utmerket verktøy for å identifisere tiltak for å hindre gjentakelse av uønskede hendelser. Det er et krav i for eksempel BRCGS Global Standard Food Safety og FSSC 22000.
Program:
1) Kontinuerlig forbedring og trinnvis problemløsning ved bruk av A3 storyboard:
• Beskrive utfordringen
• Nåsituasjon
• Ønsket situasjon
• Gjennomføre rotårsaksanalyse
• Finne tiltak
• Verifisere og måle effekt av tiltak
2) Bruk av ulike verktøy:
• Casestudier der deltagerne skal gjennomføre en A3
• Brainstorming
• Fiskebensdiagram
• Prioriteringsmatrise
• 5 x hvorfor
Målgruppe for kurset:
Bedrifter - Kurset er relevant for alle roller i en matbedrift
Eksamen / sertifisering:
Kursbevis