Vi tilbyr praktisk revisjonskurs for matindustrien for bedrifter. Gjennomføring av en revisjon krever øvelse. Gjennom en kombinasjon av teori og praktiske øvelser, guider vil deltagerne trinn for trinn gjennom revisjonsprosessen.
Innhold:
Vi benytter BRCGS Food som revisjonskriterie. For best mulig læring avslutter vi kurset med en praktisk revisjon på en vertsfabrikk, som for vårens kurs er KiMs. Foredragsholdere observerer deltagere i revisjonsgruppene, og det gis tilbakemeldinger på deres utførelse av revisjonen.
Agenda:
• Planlegging og ledelse av et revisjonsprogram
• Gjennomgang av revisjonsprosessen
• Kommunikasjon og revisjonsmetodikk
• Forberedelse av en enkelt revisjon mot utvalgte kravpunkter i BRC
• Utarbeidelse av sjekklister
• Rapportering og oppfølging av tiltak
• Formulering av avvik
• Revisjon av virksomhet
Deltagerne vil få:
• Få nødvendig kunnskap og ferdigheter til selv å planlegge, gjennomføre og dokumentere:
• Interne revisjoner i egen eller hos andre matrelaterte virksomheter
• Revisjon av underleverandører
• Forstå revisjonens rolle i det systematiske kvalitetsarbeidet
• Få en bedre innsikt i hvordan finne årsaker til uønskede hendelser og gjennomføre effektive korrigerende og forebyggende tiltak.
Målgruppe for kurset:
Bedrifter - Kurset er rettet mot personell i matbransjen som har som oppgave å lede, delta eller gjennomføre interne revisjoner, leverandørvurderinger, hygienerunder, eller annen form for inspeksjon eller vurdering av ulike system for mattrygghet. Kurset passer også for tilsynspersonell som ønsker å lære revisjonsteknikk.
Eksamen / sertifisering:
Eksamen er frivillig