Et praktisk rettet, kostnadseffektivt og fleksibelt kurs i Prosjektledelse.
Kursbeskrivelse
Prosjekter som arbeidsform er viktig i mange organisasjoner. Emnet tar for seg fasedeling av prosjektet og ulike organisasjons- og gjennomføringsmodeller sett i forhold til sin kontekst. Videre blir de ulike funksjonene i prosjektledelse diskutert. Eksempler er strukturering, organisering, kvalitet, kostnader, tid og risiko. Kurset tar også for seg de ulike styringsprosessene og beskriver enkle planleggings- og oppfølgingsteknikker.
Temaer
•Prosjektet som arbeidsform
•Organisering og strukturering av prosjekter
•Anskaffelser og kontrakter
•Metoder og teknikker for planlegging og oppfølging av prosjekter
Læringsmål
Etter endt kurs har deltakerne:
Kunnskaper: Innsikt i prosjekt som arbeidsform. Forståelse for fallgruver, forutsetninger og suksessfaktorer for prosjektgjennomføring. Forståelse for metoder, verktøy og prosesser for planlegging og styring av prosjektarbeid.
Ferdigheter: Evne til å anvende metoder, prosesser og verktøy til å planlegge og styre prosjekter. Evne til å analysere og vurdere prosjektstatus basert på informasjon om fremdrift.
Generell kompetanse: Kunne samarbeide og bidra til tverrfaglig samhandling. Kunne relatere forutsetninger for å lykkes i prosjektarbeid til egen arbeidssituasjon.
Undervisning
Kurset gjennomføres med to obligatoriske samlinger à to dager med forelesninger, gruppearbeid og diskusjoner. Det legges stor vekt på diskusjoner og erfaringsoverføring mellom deltakerne. Mellom de to samlingene er det selvstudier med lesepensum, innsendingsoppgaver og veiledning via internett. Arbeidsomfang på nettmodulen er ca 30 timer.
Del av masterprogram
Kurset kan inngå i basismodulen i NTNUs masterprogram i organisasjon og ledelse, eller som del av et annet studium ved NTNU hvor det passer inn.
Kurset er obligatorisk for de som ønsker å fullføre en
- spesialisering i prosjektledelse, eller en
- spesialisering i strategisk samhandling og ekstern kommunikasjon i prosjekter.
Praktisk prosjektledelse er anbefalt forkunnskap for de enkelte kursene i disse spesialiseringene.
To obligatoriske samlinger
Begge samlingene starter kl 1015 første dag og avsluttes kl 1500 siste dag. Første kveld på første samling arrangeres en kursmiddag som inngår i kursavgiften.
Pensumlitteratur/kursmateriell:
Rolstadås: Praktisk Prosjektstyring, 4. utg. ISBN 9788 251921619
Pensumboken er tilgjengelig og kan kjøpes på www.gnist.no.
Dataverktøy el. programvare som benyttes:
it´s learning
Lenker:
http://www.ntnu.no/mm
Målgruppe for kurset
Målgruppe
Kurset passer for alle som ønsker en grundig innføring i prosjektarbeidsformen og som trenger kompetanse på planlegging og oppfølging av prosjekter. Dette kan være personer som arbeider med prosjektstyring eller prosjektledelse ved større prosjekter eller som har prosjektlederansvar for mindre/mellomstore prosjekter. Kurset er hovedsakelig rettet mot bygge- og leveranseprosjekter.
Krav til forkunnskaper (opptakskrav)
Generell studiekompetanse. Personer som ikke fyller opptakskravene kan tas opp etter en vurdering av realkompetanse.
Anbefalte forkunnskaper
-Tre års utdanning fra høgskole/ universitet og minst to års arbeidserfaring (jfr. opptakskrav til masterprogrammet i organisasjon og ledelse).
Mer informasjon
Kursmateriell
I kursavgiften inngår
- Plenumsundervisning på alle samlinger
- Kaffe, lunsj og forfriskninger på alle regulære samlinger
- Nettverksmiddag på første samling
- Tilgang til elektroniske læremidler på internett
- Tilbakemelding og oppfølging av oppgaver og øvinger til den enkelte deltaker
- Sensur av eksamen, kursbevis og karakterutskrift
Pensumlitteratur må den enkelte deltaker skaffe selv.
Rabatter
Eksamen / sertifisering
Eksamensbeskrivelse
Skriftlig, hjemmebasert eksamen . Tidsrammen er 48 timer med forventet arbeidsomfang på 8 timer. Alle skriftlige hjelpemidler og alle kalkulatorer er tillatt.
Eksamenskrav: Deltakelse i kurssamlingene, levert og fått godkjent fire øvingsoppgaver
Uttalelser
Kompetente og engasjerende foredragsholdere. Likte godt samlingene, samt det å få høre om erfaringer fra de andre kursdeltagerne Stud.ass var kjapp på rettinger av øvingene :)
Kursdeltaker våren 2010
Meget dyktig forleser. Engasjerende, positiv og en god evne til å formidle stoffet på. Fin mix på samlingene med forelesning og gruppearbeid.
Kursdeltaker høsten 2010
Fikk en del nye impulser - samt fikk satt ord på en del teknikker og teorier. Fikk også mange bra verktøy for å gjennomføre ulike faser i et prosjekt.
Kursdeltaker høsten 2010