Byens Ansikt - fargesetting i samtidsarkitektur og byutvikling



Kursarrangør: Norges FargeAkademi
Sted: NCS Norges FargeAkademi
          Oslo, Majorstua
Kursadresse: Essendrops gate 3, 0368 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning (2,5 studiepoeng)
Undervisningstid: kl 10:00 - 16:00
Varighet: 1 dag
Pris: 5.300
Neste kurs: 13.05.2025 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr kurs om byens ansikt - fargesetting i samtidsarkitektur og byutvikling. I dette kurset vil du lære om viktigheten av god fargesetting for arkitektur og nybygg i våre urbane miljøer, samt hvordan fargene bør benyttes og tilpasses basert på materialene som brukes på fasadens elementer.

Om kurset:
Kursleder, Marianne Norèn viser hvordan fasader kan deles opp estetisk med farger for å oppleves mer humane og mindre dominerende i skala. Du vil også forstå hvor viktig det er å utarbeide gjennomarbeidede paletter basert på sollys, eksisterende omgivelser via stedsanalyse, historiske referanser og arkitektoniske kvaliteter.

Vi vil undersøke hvordan farger oppfører seg utendørs under ulike lysforhold, og du vil få muligheten til å utarbeide en palett til et nybygg basert på kursinnholdet. Du vil også samarbeide med andre om å sette farger for et gatebilde, og få tilbakemeldinger på oppgavene dine fra en av bransjens fremste eksperter.

Innhold:
• Behov for farger på fasader i Norge og Skandinavia
• Farger på fasader og deres effekt
• Fargene og deres kvaliteter
• Materialfarger - trekledning, puss, tegl, flis, stein, fasadeplater mm.
• Eks. på godt fargesatt samtidsarkitektur med ulik materialbruk
• Farger i skala - fargebruk for ruvende bygg for å gi mer humant uttrykk
• Elementene på bygg som trenger fargesetting
• Utarbeide palett til et nybygg
• Nabobygg og helhet i gatebildet
• Utendørs ekskursjon - farger og lys
• Enkeltoppgaver og gruppearbeid

Kursleder:
Kursleder Marianne Norèn, har omfattende erfaring og utdannelse innen farge-, møbeldesign, arkitektur med en imponerende portefølje. Norges FargeAkademi tilbyr erfarne, inspirerende og talentfulle kursledere / fargeeksperter med ulik faglig bakgrunn knyttet opp mot kursenes innhold og tema.

Våre kursledere bringer med seg et unikt sett med ferdigheter, lidenskap og ekspertise som gjør hvert kurs til en inspirerende og lærerik opplevelse. Vi hjelper deg med å oppdage, utforske og mestre fargenes verden. Gjennom vår ekspertise, lidenskap og engasjement, er du garantert en inspirerende og berikende læringsopplevelse som vil gi deg de ferdighetene og kunnskapene du trenger.

Målgruppe for kurset:
Deltager på dette kurset er deg som jobber med arkitektur, entreprenør, utbygger, rådgivningstjenester, kommune / statlige byplanleggere, byggeleder / mester, eiendomsutviklere.

Forkunnskaper:
• Erfaring, utdannelse eller jobb innen eksteriørbransjen

Kursmateriell:
Kursavgiften inkluderer lunsj

Uttalelse fra tidligere deltager:
Kurset ga meg en grundig introduksjon av fargebruk og fargers innvirkning, noe jeg har savnet i arkitektstudiet. Jeg sitter igjen med et større vokabular rundt det å argumentere for en fargepalett på en lettfattelig og troverdig måte. Dette gir meg en større trygghet i møte med byggherrer og entreprenører. Jeg kan anbefale dette kurset for alle som jobber med farger, både i interiør og eksteriør.
- Katrine Wang Høien, Origo Arkitektgruppe AS