Parsjekk- ta en statussjekk på parforholdet



Kursarrangør: Samlivsskolen
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Oppstart når dere ønsker
Pris: 6.000

Vi sender bilen på EU-kontroll og vi har årlige besøk hos tannlege og lege. Men hva med parforholdet - trenger ikke det også oppmerksomhet og ivaretakelse? Med parsjekk får dere en statussjekk på hvordan det står til med deres parforhold, og tips til forbedring!

Når man lever tett sammen over tid vil man møte utfordringer og forskjeller som kan skape gnisninger i et forhold. PARSJEKK gir dere mulighet til å stoppe opp og reflektere over parforholdet på en systematisk måte.

Oppdag styrker og utfordringer dere har som par, og få hjelp til å jobbe sammen for et godt forhold som varer.

Hvordan foregår en Par-sjekk?

1. Dere starter med å motta et online-spørreskjema som besvares individuelt.
2. Når dere får skjemanene tilbake med vurderinger får dere også to samtaler med en veileder, dvs undertegnede.

Disse veiledningssamtalene gis enten digitalt eller dere kan komme på mitt hjemmekontor på Hasle i Oslo.

I den første samtalen kartlegges styrkene og ressursene dere har som par. Samtidig ser vi på bekymringer og utfordringer dere opplever.
I den andre samtaletimen forsøker vi å finne ut hvordan dere kan ta hånd om utfordringene på en god måte.
Etter andre samtale får dere som par en personlig feedbackrapport som dere kan benytte for å jobbe videre med forholdet på hjemmebane.

Par- sjekk er ingen terapi. For å hjelpe paret til å se sine styrker og stimulere til å pleie forholdet sitt brukes et kartleggingsskjema (AIRR) for å avdekke risiko- og ressursområder i parforholdet. Det amerikanske konseptet «The Marriage Checkup» er inspirasjonen til Par-sjekk, og hensikten er å se parets samspill i sammenheng med ting som påvirker forholdet, – slik som individuell sårbarhet, ytre ting som fører til stress samt forskjeller i personlighet.

Konseptet er utviklet av danske psykologer ved Center for Familieudvikling i samarbeid med forskere fra Aarhus Universitet. Langvarig forskning på par er grunnlag for utviklingen av «The Marriage Checkup» og PREP –samlivskurs som sammen med fokus på tilknytning og følelser (emosjonsfokusert tilnærming) utgjør det faglige innholdet i Par-sjekk.