Organmassasje / visceral release - del 2



Sted: Rogaland, Haugesund
Rogaland
Kursadresse: Kvalamarka 5, 5514 Haugesund (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 dager
Pris: 5.490
Neste kurs: 20.03.2025 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr kurs i organmassasje / visceral release - del 2 av 2 deler. Det undervises i sammenhengen mellom organer, meridianer og muskler. På kurset læres metoder til å gjenopprette optimal funksjon i f.eks, magesekk, tarmer, spiserør og nyrer.

Innhold:
Teknikkene i organmassasje frigjør blant annet spenninger i musklene rundt om og i selve organet. Ved reflekspunkter i huden kan det merkes hvor spenninger i bindevevet er, og mellom de indre organene, for deretter å avslappe disse spenninger.

1) Organ-massasje er en meget blid, men alikevel presis og kraftfull behandling / massasje av kroppens indre organer. Grunnidéen bak visceral (organ) release er, at et friskt og sundt organ er fritt og i bevegelse. De indre organene våre er de eldste og mest primitive strukturer i kroppen vår, men også blant de mest sofistikerte. Funksjonene deres er intimt forbundet med vår almen tilstand, og organene våre avspeiler meget presist kroppens egentlige tilstand. Vi har en rekke forskjellige membraner som påvirker organene våre. Membraner av bindevev ligger rundt hvert organ, mellom organene og det strekker seg ligamenter av bindevev som binder organer til resten av kroppen.

Er det spenning i noen av disse membranene, har det enkelte organ mindre bevegelse, og kan ikke fungere optimalt. Er for eksempel bindevevet rundt organene for stramt, kan det hemme blodgjennomstrømningen som medfører at avfallsstoffer ikke transporteres tilstrekkelig godt vekk. I forbindelse med følelsesmessig sjokk eller bilulykke kan spiserøret lage en varig krampetrekning, som igjen kan trekke magesekken opp igjennom åpningen i mellomgulvet som igjen førere til reflux, skade på slimhinner i halsen og skade på tannemaljen.

2) Det enkelte organ blir satt i bevegelse av flere årsaker. Bevegelse som kommer fra resten av kroppen, f.eks muskel / skjelett systemet og fra kroppen største åndedrettsmuskel, Diaphragma. Når kroppen flytter på seg, endres organenes plassering i organismen samt organenes stilling i forhold til hverandre.

3) Peristaltiske bevegelser gir også mobilitet til organene. Den peristaltiske bevegelsen av tarmveggens muskulatur er en stor sammentreknings bølge som rører, sirkulerer og bevirker riktig bevegelse av innholdet i mage og tarmer.

4) Bevegelse som kommer fra organene selv som kalles visceral mobilitet. Hvis bevegelse av et organ begrenses, kan det være årsak til dårlig funksjon av organet. Et organ kan ha begrenset bevegelse (mangle plass), bli holdt fast av et overspent ligament eller sitte fast i forhold til et annet organ. Bevegelsene er så langsomme, at de nesten ikke kan merkes. Det krever, at terapeuten er oppmerksom med hendene sine, og vet hva han / hun skal merke etter.

Rytmer i kroppen vår påvirker også organene:
Åndedrettet pleier å ligge på cirka 15 - 18 ganger pr. minutt og kan endres med vilje. Kranio-sakral rytmen ligger mellom: 18 - 22 ganger pr. minutt, den hurtige (respiratorisk sinus rytme), 2 - 3 gange pr minutt, den midterste (the mid-tide), 1 gang pr. 100 sekund, den lange (the long tide). Visceral rytmen pleier å ligge mellom 7 - 8 ganger pr. minutt.

Behandling:
Med organmassasje kan vi forbedre organenes bevegelse, idet alle organene i kroppen skal kunne bevege seg fritt. Dette er igjen en forutsetning for at organet skal kunne fungere optimalt. Under selve behandlingen bruker terapeuten hendene og merker hvordan det enkelte organ ligger, om det er bevegelse, og om organet kan bevege seg fritt i forhold til de omliggende strukturer. Dette gir informasjon om det er sundt og velfungerende. Selve behandlingen består av blide og langsomme bevegelser av selve organet.

Stille og rolig løsnes spenningene rundt og i organet, og det begynner å gjenvinne bevegeligheten sin. Etter en slik behandling vil vitaliteten i organet øke som igjen vil gi en mulighet for å forbedre organets funksjon. Organsystemet er et sammenhengende system av ulike organer, bindevev og sener, så en behandling vil typisk involvere flere organer. På denne måten sikres at det belastede organet ikke bare oppnår en midlertidig lindring, men sammen med de øvrige organer oppnår en større balanse og innbyrdes helhet.

Å motta en behandling:
Å få Organ-massasje er som regel en meget behagelig og særdeles avslappende opplevelse. Man kan nærmest merke hvordan kroppen liver opp og begynner å normalisere seg - helt inne fra dybden. Herfra sprer bedringen seg ut i alle kroker av kroppen. En bred vifte av ulike symptomer har tendensen til forsvinne under en slik behandling.

Alt henger sammen med alt:
Organsystemet vårt har en direkte innvirkning på mange av kroppens andre systemer, som nervesystemet, hormonsystemet, muskel / skjelett systemet, lymfesystemet samt blod og sirkulasjonssystemet. Det er derfor logisk at mange andre problemstillinger bedrer seg idet de forskjellige indre organer gjenopptar den optimale posisjon, bevegelse og sin frihet!

Det er mange gode grunner til å oppsøke en terapeut som kan gi organmassasje:
• Fordøyelsesproblemer - f.eks forstoppelse, diare
• Problemer med åndedrett - f.eks astma
• Arrvev etter operasjon
• Smerter i de indre organene
• Spiserørsbrokk
• Rygg og nakkesmerter
• Tretthet
• Barnløshet

• Kjevespenninger
• Blodsirkulasjon
• Inkontinens
• Bekkenproblemer
• Nedsatt sexlyst
• Hudproblemer
• Vektproblemer
• Nyfødte har ofte problemer med fordøyelsen som kolikk og forstoppelse. Her kan organ-massasje være til stor hjelp

Faglærere:
Anne Britt Mallqui og Ann Elin Helgøy, begge Muskel og KST terapeuter

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker kurs i organmassasje / visceral release - del 2 av 2 deler

Nivå:
• Organmassasje / visceral release - del 2

Forkunnskaper:
• Profesjonell terapeut eller i sluttfasen på utdanning til Muskelterapi, KST eller annen manuellterapeutisk utdannelse.