Nettverk i risk management



Kursarrangør: JUC
Sted: JUC
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Rosenkrantz’ gate 22, 0160 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 ganger / 8 måneder
Pris: 26.950

Vi tilbyr kurs om nettverk i risk management. Vi diskuterer ERM for optimal risikohåndtering, balanse, engasjement og verdiskaping. Viktigheten av god risikostyring har blitt mer fremtredende i et forretningsmiljø i stadig raskere endring og med ustabil utvikling i økonomi og global politikk.

Innhold:
Vi ser at selskap som evner å knytte risikostyring opp mot etablerte strategiske mål og organisatoriske prioriteringer, og som kan etablere gode risikostyringsstrukturer på tvers av organisasjonen, i større grad er konkurransedyktige. Dette nettverket gir deg muligheten til å utveksle erfaringer, forstå ledene tilnærminger og case-studies, og diskutere utfordringer med erfarne yrkeskollegaer.

På nettverket vil vi ta for oss emner som:
Emne 1 - Hvordan lykkes med å implementere ERM:
Målet med integrert risikostyring handler om verdiskapning ved å få til en mest mulig optimal balanse mellom risiko og avkastning. Men for å lykkes er det en rekke utfordringer og spørsmål som må adresseres, bl.a:
• Hvordan går man frem for å få til denne balansen og for å knytte risikostyring opp mot forretningsmessige mål
• Hvordan få med hele selskapet på reisen
• Hvordan synliggjøre verdiskapning

Forslag til tema for øvrige samlinger:
• Strategisk risikostyring i et stadig mer utfordrende og usikkert marked
• Hvordan optimalisere roller og eierskap til risiko, og hvordan samhandle på tvers av funksjoner
• Hvordan definerer vi risiko appetitt og kan risikokapital brukes som et effektivt måltall
• Hvordan skape helhetlig risikostyring som integrerer både bærekraft og IT
• Risikostyring og internkontroll - to sider av samme mynt

Nettverket tar alltid utgangspunkt i deltakernes egne, aktuelle problemstillinger og perspektiver. Fra dag én vil du dermed oppleve at dine egne innholdsønsker og spørsmål blir tatt på alvor og fokusert på, og at emnene vil være dagsaktuelle og relevante.

Nettverksledere:
• Elisabeth Egdetveit, Director, Risk Advisory, Deloitte
• Petter Kapstad, Senior Specialist Risk Management, Equinor

Målgruppe for kurset:
Nettverket er rettet mot erfarne ledere innen risikostyring, ERM, compliance, finans og jus. Dette inkluderer fagpersoner som risikosjefer, ansvarlige for risikostyring, compliance-offiserer, CFO-er, administrerende direktører, ledere innen juridisk rådgivning, advokater og andre interessenter som ønsker å holde seg oppdatert på de nyeste trendene innen risikostyring og forretningsmessig robusthet.

Det er mulig å bli medlem av nettverket så fremt det er ledige plasser. Dette kan enten være fra starten av sesongen, eller i løpet av året. Plassene i nettverket er personlige, med det formål om å sikre at nettverksdeltakerne kontinuerlig møtes, og dermed også får et optimalt utbytte av de relasjonene som bygges og det faglige nettverket som skapes.