Nettverk i kjøp og salg av utviklings- og investeringseiendommer



Kursarrangør: JUC
Sted: JUC
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Rosenkrantz’ gate 22, 0160 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 12:30 - 17:00
Varighet: 4 ganger / 9 måneder
Pris: 26.950
Neste kurs: 04.03.2025 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr kurs om nettverk i kjøp og salg av utviklings- og investeringseiendommer. Markedsmekanismer, avtalestrukturer, ulike boligmodeller, muligheter og entreprisestrukturer i vanskelige tider.

Innhold:
På nettverket ser vi på de mange problemstillingene som oppstår i takt med det økte transaksjonsvolumet og profesjonaliseringen som har skjedd ved kjøp og salg av investerings- og utleieeiendommer og allerede bygde eiendommer. Det er en utvikling som gjør at det stilles stadig høyere krav til aktørene. Med økt kunnskap kan vi bedre finne det som fungerer i praksis. I nettverket ser vi f.eks. om vesentlige risikoer og fallgruver ved kjøp og salg av næringseiendommer, om verdivurderinger, finansiering og optimalisering av eiendommens kontantstrøm.

Formålet med nettverket er å skape et konfidensielt forum som kan diskutere aktuelle temaer og problemstillinger både på et teoretisk og praktisk nivå. Tilnærmingen er at nettverket i større grad enn tradisjonell undervisning er et frirom hvor medlemmene møtes, utveksler erfaringer, henter inspirasjon til strategiske så vel som praktiske utfordringer og kan møte andre aktører på feltet.

På nettverket opplever du en åpen dialog og en avslappet atmosfære. Her finner du et faglig forum med mange sterke fagspesialister som gir grunnlag for både å diskutere de generelle linjene men også de små detaljene innenfor transaksjoner med utviklings- og investeringseiendommer samt eiendommer som allerede er bygget.

Eksempler på mulige temaer:
• Utbyggingsavtaler
• Kjøp og salgstransaksjoner i usikre tider, herunder kontrakter med gode renteavkastninger og lav motpartsrisiko, forebygging av leietakernes konkurs og sikring av gode partner-modeller i utviklingsprosjekter.
• Grunneierfinansiering av infrastruktur
• Boligmodeller og utvikling av kombinasjonseiendommer
• Hvilke objekter som går i vanskelige tider - hva som evt. blir solgt innen næring og bolig
• Utviklingsprosjekter som kombinerer bolig, kontor og handel - juridiske avtaler som sikrer gårdeier og de ulike leietakere / eiere.
• Type strukturer for avtaler mellom kjøpere og selgere ved finansiering i vanskelige tider - modeller for å få i gang utviklingen.
• Entreprisestrukturer i vanskelige tider
• Verdivurdering, forvaltning og eierskap

Nettverket tar alltid utgangspunkt i deltakernes egne, aktuelle problemstillinger og perspektiver. Fra dag én vil du dermed oppleve at dine egne innholdsønsker og spørsmål blir tatt på alvor og fokusert på, og at emnene vil være dagsaktuelle og relevante.

Nettverksledere:
• Dag Helge Setekleiv, utviklingsdirektør i Citycon
• Jørgen Sandaas Jynge, managing partner hos Seland i Rödl & Partner AS

Målgruppe for kurset:
Nettverkets målgruppe består av representanter fra virksomheter som arbeider med forvaltning- og utviklingseiendommer. Nettverksgruppene settes sammen av JUCs erfarne nettverkskonsulenter med mål om å oppnå en hensiktsmessig fordeling av de ulike aktørene. Det er mulig å bli tatt opp i nettverket når det er ledige plasser enten fra start eller i løpet av sesongen.

Nettverket gir bl.a. eiendomsbesittere, investorer, utbyggere, advokater, kapitalforvaltere, meglere, regnskapsførere, landmålere og andre aktører i eiendomsmarkedet en økt forståelse og kunnskap i transaksjoner av utviklings- og forvaltningseiendommer.