Nettkurs/PodKurs: Bærekraft og åpenhetsloven



Kursarrangør: Sticos AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Når du selv vil
Pris: Gratis

Bærekraft og åpenhetsloven - En gratis podcastserie av Sticos. Vi ønsker å gjøre bærekraft håndgripelig. Derfor har vi invitert inn ulike bedrifter i vårt studio som aktivt har tatt tak i bærekraft i egen virksomhet.

Bærekraft kan oppleves som et ullent begrep og det er nok mange der ute som fortsatt er litt usikker på hva det egentlig vil si å ta bærekraftige grep i egen bedrift. Dette vil vi gjøre noe med. I denne podcastserien tar vi en prat med folk fra ulike bransjer som jobber aktivt med bærekraft i egen virksomhet. I hver episode vil du få god innsikt i ulike aspekter av bærekraftig arbeid og drift.

Episode 1

Bærekraft + Revisor = sant

I samarbeid med PwC har vi fokus på hvordan revisor griper an bærekraftsarbeidet. Først om hvordan PwC har tatt tak i bærekraft i egen virksomhet, så hører vi om hvordan de bistår næringslivet med å nå vårt felles mål om reduksjon av klimapåvirkning.

Episode 2

Historien om Norsk Kylling AS - bærekraft er lønnsomt

I samarbeid med Thamsklyngen og Norsk Kylling AS får vi høre historien fra da Norsk Kylling AS foretok reisen med å endre hele sin verdikjede i grønn og sirkulær retning. Her får du høre om hvilke forutsetninger som må være på plass for å lykkes, og om hvordan bærekraft kan være lønnsomt.

Episode 3

Bærekraft i norsk oppdrett

I samarbeid med Scale Aquaculture AS tok vi for oss utfordringene mht bærekraft innen oppdrettsbransjen. Selskapet arbeider aktivt for å bidra til løsninger som både løser problemene og er sirkulære, til det beste for samfunnet og for egne forretningsmuligheter.

Episode 4

Bakgrunnen for at Norge innførte Åpenhetsloven

I samarbeid med Etisk Handel Norge omhandler vi bakgrunnen for at Norge har innført åpenhetsloven, og hvordan den er tenkt å virke. Vi behandler prosessen med å gjøre en aktsomhetsvurdering og hvorfor det er så viktig at virksomhetene rapporterer åpent om sine vurderinger og tiltak.