Navigasjon for fritidsflåten



Kursarrangør: Sjøkompetanse AS
Sted: Hordaland, Stord
Hordaland
Kursadresse: Hamnegata 48, 5411 Stord (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon

Vi ser at det er et behov for økt kompetanse blant mange fritidsbåtbrukere, særlig når det kommer til navigasjon og bruk av kartmaskin og radar, og vi i Sjøkompetanse AS ønsker å gjøre noe med akkurat det.

De av oss som er født før 01.01.1980 kan føre fritidsbåt med en lengde opp til 15 meter (fra 01.01.2023 gitt en begrensning på fartøy som kan oppnå en hastighet på inntil 49 knop) uten noen form for utdanning. Og mange som er født 01.01.1980 eller senere har tatt et Båtførerkurs som intensivkurs med «Beståttgaranti» og kommet seg gjennom Båtførerprøven – men sitter i realiteten igjen med et Båtførerbevis som ikke har gitt særlig mye kompetanse.

I tillegg ser vi at det kan være vanskelig å skaffe seg denne kompetansen, da det er langt mellom stedene som tilbyr slik opplæring (utenom Båtførerkurs og annen standardisert opplæring).

Vi jobber med å sette sammen et kurs som skal gi deltakerne grunnleggende relevant kunnskap om navigasjon. Fagplanen er under arbeid, og vi vil lansere kurset straks vi er klar (trolig i løpet av sensommeren 2023).

Interessert? Ta kontakt med oss for å melde din interesse, så finner vi en kursdato etter hvert.