Når det stormer mellom hjem og skole - webinar



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: På bestilling
Varighet: 1 dag
Pris: Avtales

Vi tilbyr foredrag om når det stormer mellom hjem og skole som webinar. De fleste lærere møter fra tid til annen markante, og / eller krevende foreldre. Noen lærere har uheldige strategier i sitt møte med elevenes foresatte.

Innhold:
Målsettingen med kurset er at den enkelte lærer skal bli mer rustet til å møte de mest krevende situasjoner - enten når foreldre tar direkte kontakt med skolen eller når skolen tar initiativ til et møte. Det er et paradoks at nesten 9 av 10 lærere trives med jobben sin, men samtidig opplever mange lærere at arbeidshverdagen har blitt mer stressende og krevende de siste årene!. Foreldrenes oppmerksomhet om skolen og den enkelte lærer har aldri vært større enn i dag.

I tillegg kan foreldre og enkeltelever opptre så truende og utagerende at lærere blir syke og får problemer med å fortsette i skolen. ?Utfordrende foreldre er tema for dette kurset. Kommunikasjon, -teknikk, -metoder vil være de sentrale punktene når man ser på samarbeidet med foreldre. I arbeidet med utagerende elever vil kursdeltagerne få helt konkret trening i hvordan de kan opptre for å beskytte seg selv.

Treningen går både på samtaleteknikker og fysiske forsvarsteknikker. Forskning viser at vold og trusler mot lærere er tabubelagt, og at lærens selvoppfatning og selvrespekt kan slå betydelige sprekker når man møter utagerende elever. Derfor vil vi også se på hvordan lærerkollegiet kan støtte hverandre når det blåser som verst.

Program:
Kurset er en kombinasjon av teori, plenumsdiskusjon, refleksjoner og praktiske øvelser. Årsaker til at skole-hjem samarbeidet kan være utfordrende.

Samtaleteknikker:
• Strategier for å fremme avslag til foreldre («si nei til foreldre»)
• Strategier for å imøtekomme foreldre som er sinte, kritiske, bekymrede eller er sterkt emosjonelle på andre måter
• 10 steg for gode møter med foreldre
• Å opptre med et samstemt servicenivå i lærerkollegiet
• Defusing og støttesamtaler

Kursholder: Tore Pukstad

Tore Pukstad har vært leder, lærer, universitetslektor og rådgiver i offentlig sektor i en årrekke. I tillegg til lærerutdanning med hovedfag i pedagogikk har han videreutdanning i personalledelse, personalpsykologi samt MPA fra Business School i København. Gjennom årenes løp har Tore Pukstad hatt en rekke kurs for lærere, andre fagpersoner og studenter - primært innen pedagogiske, psykologiske og teknologiske emner. Parallelt har han hatt enkeltoppdrag mot arbeidslivet fra bedriftshelsetjenester og privatpraktiserende psykologer.

Pris:
• Dette er et bestillingskurs og endelig pris får man ved avtale

Målgruppe for kurset:
Lærere og annet personell i skolen

Vis flere tilsvarende kurs: