Vi tilbyr nettkurs om allergener og allergenhåndtering. Dette kurset har som mål å øke forståelsen for allergener i mat og allergiske reaksjoner. Vi ønsker å gi deltagere kunnskap og ferdigheter til å håndtere allergener på en trygg måte i sin prosess.
Innhold:
Dette kurset gir deltakerne en grundig forståelse av allergi og allergener, samt en praktisk tilnærming til effektiv håndtering av allergenrisiko i matproduksjon.
Agenda:
• Hva er allergi / allergener
• Krav til allergenstyring, regelverk og retningslinjer
• Hvordan styre allergener i praksis:
• Råvarekontroll
• Grunnforutsetninger og HACCP
• Renhold
• Opplæring
• Merking av produkter
Hva du vil lære:
• Allergi og allergener: Dykk ned i teorien bak allergi og lær om de vanligste allergenene som kan påvirke mattryggheten.
• Regelverk og standarder: Forstå kravene fra myndigheter, bransjeorganisasjoner og kunder når det gjelder allergenstyring.
• Kryssforurensning: Lær hvordan du unngår kryssforurensning og sikrer at allergener ikke havner i feil produkter.
• Produksjon og merking: Få innsikt i beste praksis for produksjon og riktig merking av allergenholdige produkter.
• Internrevisjon og tilbaketrekking: Utforsk hvordan du gjennomfører internrevisjoner og håndterer tilbaketrekking av produkter ved feilmerking eller kundeklager.
Digitale kurs:
• Kurset arrangeres i zoom
• Du vil motta mail med link til zoom, kursmateriale og evt. annen informasjon senest 2 dager før kursstart
• Påmeldingsfrist: senest 2 dager før kursstart
• For å motta kursbevis, må du delta på hele kurset / alle moduler
• Før du melder deg på kurs hos oss, oppfordrer vi deg til å gjøre deg kjent med våre regler for avmelding og kansellering
Målgruppe for kurset:
Kurset er først og fremst rettet mot personell som håndterer allergener i en næringsmiddelproduksjon, men passer for alle som ønsker å forstå allergener bedre og lære å håndtere dem på en trygg måte.