Motiverende ledelse - inkluderende samarbeid - bedriftsinternt



Sted: Hele landet, Vi kommer til din bedrift
          
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 1 dag
Pris: 59.000

Vi tilbyr kurs om motiverende ledelse - inkluderende samarbeid for bedrifter. Bygg mennesker - Virksomhetens viktigste ressurs. Dagskurs for team og ledergrupper som vil fokusere på motivasjon, glede, trivsel og gode resultater. Hvert kursprogram blir tilpasset teamet / ledergruppen.

Eksempel på kursinnhold:
Session 1 - Velkommen
• Kursdagen starter med velkommen og agenda. ?Deretter en gjennomgang av gruppens forventinger og målsettinger for dagen. ?Vi oppsummerer forventninger og mål. I tillegg gjennomfører vi en oppgave som gjør oss klare for å starte en motiverende kursdag sammen. Vi setter søkelys på det viktigste av det viktigste, tilpasset deres behov.

Session 2 - Motiverende ledelse, definisjon og nøkkelpunkter:
• Hvorfor motiverende ledelse er fremtidens beste lederkort
• Forskjellen på motiverende ledelse og tradisjonell ledelse
• Oppsiktsvekkende tall fra forskning om hvor viktig motivasjon er på arbeidsplassen
• Inkluderende samarbeid, definisjon og nøkkelpunkter
• Hvorfor inkluderende samarbeid er nødvendig for å lykkes i alle team og grupper
• Hva skjer når samarbeidet ikke fungerer som forventet
• Kontrastanalyse - forskjellen på virksomheter som lykkes med Motiverende ledelse og Inkluderende samarbeid og virksomheter som ikke gjør det.

Session 3 - Motivasjonsanalysen:
Alle deltakere får i forkant tilsendt link til personlig motivasjonsanalyse som gjennomfører online (tidsbruk 10 - 15 min). Analysen er GDPR tilpasset og 100% anonym. Summen av alle gjennomførte enkeltanalyser danner grunnlaget for team og virksomhetsrapporten. Det er sistnevnte vi gjennomgår i dagskurset.

Personlig motivasjonsanalysen gir svar på følgende:
• Din motivasjonstype (hva motiverer / demotiver)
• Motivasjonsnivå
• Stressnivå
• I hvilken grad du er på rett jobbhylle
• Din kjerneidentitet
• Din personlige atferd og målsetting

Virksomhetsrapporten gir svar på følgende:
• Teamsammensettingen av de ulike motivasjonstypene
• Motivasjonsnivå gruppen / teamet
• Stressnivå gruppen / teamet
• Ressursbruk, hvilken ressurser er gruppen / teamet gode til å anvende, samt hvilken ressurser er tilgjengelige for å utnytte enda bedre.

Vi gjennomgår virksomhetsrapporten sammen og setter søkelys på hvordan gruppe / teamsammensetting fungerer i ledelse og samarbeid. Rapporten belyser direkte og konkret en rekke potensialer og muligheter som gruppen / teamet kan ta i bruk for å optimalisere både motivasjonsnivået og sikre et godt samarbeid.

Session 4 - Gruppeoppgave:
• Basert på resultatet fra gruppen/teamets motivasjonsanalyserapport får alle en skreddersydd gruppeoppgave for å sette søkelys på hva gruppen / teamet kan jobbe videre med for å skape motiverende ledelse, glede, trivsel og gode resultater. ? Gruppen / teamet blir inndelt i grupper og gjennomfører oppgaven. Resultatet fra oppgaven blir oppsummert og gjennomgått i plenum.

Vi sikrer alltid en en god gjennomføring av gruppeøvelser. Alle våre programmer og oppgaver blir gjennomgått og godkjent av oppdragsgiver før kurset starter. ? Gruppeøvelsene "Motiverende ledelse og Motivasjonsanalysen" kan bane vei for nye innsikter og perspektiver, og utgjør derfor en svært viktig del av dagskurset.

Session 5 - Kraften i samarbeid:
• Felles workshop: Ved å fokusere på suksessfaktorer som optimaliserer samarbeidet designes felles strategi med klare retningslinjer om hva som skal til for å lykkes med inkludering, mangfold og samarbeid på kryss og tvers av eventuelle ulikheter.

Session 6 - Gruppeoppgave:
• Basert på leksjonen "Kraften i samarbeid" sammen med resultatet fra gruppen / teamets motivasjonsanalyserapporten får alle en skreddersydd gruppeoppgave for å jobbe med inkluderende samarbeid med fokus på implementering i jobbhverdagen. Gruppen / teamet blir inndelt i grupper og gjennomfører oppgaven. Resultatet fra oppgaven blir oppsummert og gjennomgått i plenum.

Vi sikrer alltid en en god gjennomføring av gruppeøvelser. Alle våre programmer og oppgaver blir gjennomgått og godkjent av oppdragsgiver før kurset starter. ?Gruppeøvelsene "Inkluderende Samarbeid" kan bane vei for nye innsikter og perspektiver, og utgjør derfor en svært viktig del av dagskurset. En god kursdag inneholder teknikker og øvelser som kan utgjøre en forskjell i livet og jobben for alle deltakere, uavhengig av dagens tema.

Vi tar derfor fokustesten, en lett og uhøytidelig test som skaper smil og innsikt. Deretter demonstrerer vi en enkel fokusøvelse, mental trening, som alle kan anvende. Motiverende fokusøvelse er svært bevisstgjørende og populært blant våre deltakere. Det beste av alt, øvelsen virker og er lett å anvende i hverdagen, også for mennesker som jobber i et hektisk miljø i åpent landskap.

Session 7 - Motiverende avslutning:
• Vi avslutter kursdagen med et tilbakeblikk på forventninger og målsettinger for dagen. Vi oppsummer nøkkelpunkter og de viktigste læringspunktene gruppen / teamet tar med seg videre i arbeidshverdagen fra gruppeøvelsene. Det blir satt av god tid til evaluering og avslutning, slik at alle viktige innspill og oppsummeringer blir tatt med. Avslutningsvis deler vi ut deltakerdiplom til alle deltakere, "Motiverende Ledelse - Inkluderende Samarbeid".

Målgruppe for kurset:
Bedrifter som ønsker kurs om motiverende ledelse - inkluderende samarbeid