Møte mellom mennesker med musikk og drama som verktøy



Kursarrangør: AOF Norge
Sted: Hordaland, Bergen
Hordaland
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 15:00
Varighet: 50 timer / 3 måneder
Pris: 14.900

Vi tilbyr kurs om møte mellom mennesker med musikk og drama som verktøy. Dette er studiet for deg som ønsker å videreutvikle egen kompetanse som barne- og ungdomsarbeider, helsefagarbeider og aktivitør.

Faginnhold:
I dette emnet får du lære grunnleggende ferdigheter i å bruke musikk og drama som verktøy for samvær mellom mennesker, på tvers av ulikheter. Du blir tryggere på deg selv, og får øve deg i å se, og å hente ut, ressursene hos menneskene du arbeider med. Din egen arbeidsplass blir øvingsarena for arbeidsmåtene vi gjennomgår på samlingene. Erfaringsdeling innad i studentgruppen blir en viktig måte å lære på.

Du trenger ingen forkunnskaper i musikk og drama for å ta emnet. Vi legger vekt på at du skal oppleve mestring på det nivået vi til enhver tid arbeider på. Du skal opparbeide deg trygghet i å bruke verktøyene sammen med andre, både i studiesituasjonen og i egen praksis. Med dette emnet kan din arbeidsgiver involvere deg i det faglige arbeidet på nye måter, på egen arbeidsplass, i samarbeid med andre bedrifter og i tverrsektorielt samarbeid.

Undervisningsmåter:
Praktisk arbeid med musikk og drama, forelesninger, ledertrening med studentgruppen, veiledning i mindre grupper og framlegg og utprøving. Mellom samlingene skal studentene ha kontakt med faglærere og medstudenter på nett, samt arbeide med oppgaver knyttet til studiet. Disse oppgavene tar utgangspunkt i egen praksis og gir med det rom for refleksjoner og videreutvikling av denne praksisen.

Målgruppe for kurset:
Barne- og ungdomsarbeidere, helsefagarbeidere og aktivitører

Opptakskrav:
• Generell studiekompetanse eller realkompetanse

Eksamen / sertifisering:
Praktisk eksamen i grupper på to-tre studenter på siste samling

Vis flere tilsvarende kurs: