Mindful fotografering - en veg til god mental helse



Kursarrangør: Eli Irene Brager
Sted: Hele landet
Hele landet
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Nettkurs og nettstudie

Finn balanse og tilstedeværelse med kamera som verktøy, slik at du kan oppnå indre ro, økt fokus, konsentrasjon og kreativ utfoldelse i hverdagen. I dette kurset lærer du å bli oppmerksom og tilstede i det miljøet du befinner deg i ved hjelp av å bruke kamera og sansene som verktøy.

Kursbeskrivelse: Mindful fotografering - en geg til god mental helse

Dette kurset gir en omfattende introduksjon til mindful fotografering, og utforsker hvordan denne praksisen kan brukes som et verktøy for å forbedre mental helse. Gjennom seks moduler vil deltakerne lære å se verden gjennom kameraets linse på en mer bevisst og tilstedeværende måte. Kurset kombinerer teori og praksis, og er designet for å hjelpe deltakerne med å redusere stress, øke selvinnsikten, og forbedre sin generelle velvære.

Modul 1: Introduksjon til Mindful Fotografering og Grunnleggende Prinsipper
Denne modulen gir en introduksjon til konseptet mindful fotografering. Deltakerne vil lære grunnleggende prinsipper og hvordan man kan integrere mindfulness i sin fotografipraksis.

Modul 2: Kjernen i Mindful fotografering gjennom de 7 C-ene og R-ene
Denne modulen dykker dypere inn i teknikker og metoder som er utviklet i boken "Look Again". Deltakerne vil utforske de syv C-ene (Curiosity, Connection, Compassion, Courage, Creativity, Contemplation, Celebration) og de syv R-ene (Relax, Reflect, Recognize, Release, Reframe, Reconnect, Rejoice).

Modul 3: Utforskning av Visjon og Intensjon i Fotografering
Her vil deltakerne utforske hvordan deres personlige visjon og intensjon kan påvirke deres fotografier. Modulen vil hjelpe deltakerne med å utvikle en dypere forståelse av deres kreative prosess.

Modul 4: Mindful Fotografering som Verktøy for Stressreduksjon
Denne modulen fokuserer på hvordan mindful fotografering kan brukes som et effektivt verktøy for å redusere stress og fremme avslapning. Deltakerne vil lære praktiske teknikker for å roe sinnet gjennom fotografering.

Modul 5: Fotograferingsøvelser for Selvutforskning og Selvuttrykk
Gjennom praktiske øvelser vil deltakerne få muligheten til å bruke fotografering som et middel for selvutforskning og selvuttrykk. Modulen legger vekt på å bruke kameraet som et speil for å forstå seg selv bedre.

Modul 6: Oppsummering og Praksisforankring
Den siste modulen oppsummerer kursets innhold og hjelper deltakerne med å integrere det de har lært i deres daglige liv. Det vil også være fokus på å utvikle en vedvarende praksis for mindful fotografering.

Dette kurset er ideelt for alle som ønsker å kombinere sin interesse for fotografering med en mindfulness-praksis. Ingen forhåndskunnskaper er nødvendig, bare et åpent sinn og en vilje til å lære.

Kurset passer for deg som jobber innenfor helse og som har lyst til å ta i bruk mindful fotografering med dine klienter. Kurset passer også deg som er nysgjerrig på mindful fotografering og som ønsker å lære deg teknikker for å styrke deg selv, mestre hverdagen og utvikle din kreativitet.

Vis flere tilsvarende kurs: