Vi tilbyr nettkurs om mikrobiell prøvetaking. Målsettingen med kurset er at du vil få kunnskap om de nødvendige kriterier for oppsett av en riktig prøvetakingsplan, samt anbefalinger og praktiske tips til utførelse.
Innhold:
Gode rutiner for prøvetaking er en viktig grunnforutsetning for å sikre produksjon av trygg mat. Utfordringer knyttet til Listeria er spesielt aktuell i denne sammenhengen.
Vi vil gjennomgå:
• Sammenheng mellom HACCP og prøvetaking
• Litt om regelverk
• Oppsett av prøvetakingsplan - trinn for trinn med praktiske eksempler
• Hva skal / må vi teste
• Fastsettelse av frekvens
• Hvilken metodikk skal vi bruke
• Fastsettelse av grenseverdier
• Korrigerende tiltak
• Viktigheten av analyse og trending
Digitale kurs:
• Kurset arrangeres i zoom
• Du vil motta mail med link til zoom, kursmateriale og evt. annen informasjon senest 2 dager før kursstart
• Påmeldingsfrist: senest 2 dager før kursstart
• For å motta kursbevis, må du delta på hele kurset / alle moduler
• Før du melder deg på kurs hos oss, oppfordrer vi deg til å gjøre deg kjent med våre regler for avmelding og kansellering
Målgruppe for kurset:
Kurset vil være nyttig for alle:
• Som jobber med HACCP og prøvetaking
• Med ansvar for rutiner som skal bidra til å redusere smitte og vekst av sykdomsfremkallende mikroorganismer.
• Med behov for kompetanseheving og oppfriskning relatert til praktisk prøvetaking, metoder og utstyr
Forkunnskaper:
• Det kan være en fordel å ha kjennskap til grunnleggende mikrobiologi. I tillegg er det en fordel å ha grunnleggende kunnskap om HACCP og anvendelse av HACCP-prinsippene.
Eksamen / sertifisering:
Kursbevis sendes elektronisk etter fullført kurs