Vi tilbyr kurs i mikrobiell prøvetaking for bedrifter. Gode rutiner for prøvetaking er en viktig grunnforutsetning for å sikre produksjon av trygg mat. Utfordringer knyttet til Listeria er spesielt aktuell i denne sammenhengen.
Innhold:
Nettkurset vil gi deg grunnleggende kunnskap og forståelse for viktigheten av risikobasert prøvetaking og kjennskap til krav og metoder. På dette kurset vil vi konkret gjennomgå de nødvendige kriterier for oppsett av en riktig prøvetakingsplan, samt anbefalinger og praktiske tips til utførelse.
Vi vil gjennomgå:
• Sammenheng mellom HACCP og prøvetaking
• Litt om regelverk
• Oppsett av prøvetakingsplan - trinn for trinn med praktiske eksempler
• Hva skal / må vi teste
• Fastsettelse av frekvens
• Hvilken metodikk skal vi bruke
• Fastsettelse av grenseverdier
• Korrigerende tiltak
• Viktigheten av analyse og trending
Målgruppe for kurset:
Bedrifter
Forkunnskaper:
• Det kan være en fordel å ha deltatt på kurs i Grunnleggende mikrobiologi. I tillegg er det en fordel å ha litt grunnleggende kunnskap om HACCP og anvendelse av HACCP-prinsippene.
Eksamen / sertifisering:
Kursbevis