Vi tilbyr kurs om mikrobiell prøvetaking for bedrifter. Målsettingen med kurset er at du vil få kunnskap om de nødvendige kriterier for oppsett av en riktig prøvetakingsplan, samt anbefalinger og praktiske tips til utførelse.
Innhold:
Gode rutiner for prøvetaking er en viktig grunnforutsetning for å sikre produksjon av trygg mat. Utfordringer knyttet til Listeria er spesielt aktuell i denne sammenhengen.
Vi vil gjennomgå:
• Sammenheng mellom HACCP og prøvetaking
• Litt om regelverk
• Oppsett av prøvetakingsplan - trinn for trinn med praktiske eksempler
• Hva skal / må vi teste
• Fastsettelse av frekvens
• Hvilken metodikk skal vi bruke
• Fastsettelse av grenseverdier
• Korrigerende tiltak
• Viktigheten av analyse og trending
Målgruppe for kurset:
Bedrifter
Forkunnskaper:
• Det kan være en fordel å ha kjennskap til grunnleggende mikrobiologi. I tillegg er det en fordel å ha grunnleggende kunnskap om HACCP og anvendelse av HACCP-prinsippene.
Eksamen / sertifisering:
Kursbevis