Mattrygghet, IK-mat



Kursarrangør: Medco dinHMS
Sted: Hele landet, Vi kommer til din bedrift
          
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Bedriftsinternt / Større grupper
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: Avtales
Pris: Avtales

Vi tilbyr kurs om mattrygghet, IK-mat for bedrifter. Kurset gir deg en komplett oversikt og praktiske eksempler på hvordan en driver med trygg håndtering av mat. Oppmøte og delaktighet kvalifiserer til kursbevis.

Om kurset:
Tryggere arbeidsplasser gjennom godt HMS-arbeid. Hygiene på arbeidsplassen har aldri vært viktigere. Her lærer du nødvendige tiltak og prosedyrer for å unngå sykdom og matforgiftning på arbeidsplassen.
- Cahtrine Hebnes, Leder HMS-rådgivning og kvalitet

Du lærer:
• Oppbygning av et internkontrollsystem
• Mattilsynets eventuelle sanksjoner, arbeidsmetoder og formål
• Rutiner ved sykefravær hos personalet
• Smitteveier og smittekilder for matfarlige smittestoff
• Gjennomgang av grunnforutsetninger / kritiske punkter
• Avvikshåndtering i egen bedrift
• Dokumentasjonskrav, drift og rutiner
• Gjeldende regelverk og lovkrav
• Praktiske eksempler fra din hverdag

Praktiske eksempler fra din hverdag:
Kurset gir deg en komplett oversikt og praktiske eksempler på hvordan en driver med trygg håndtering av mat.
- Ingrid Rommetveit, HMS-rådgiver

Hva vi går gjennom:
• Dokumentasjonskrav, drift og rutiner
• Mattilsynets arbeidsmetoder, formål og eventuelle sanksjoner
• Rutiner ved sykdom hos ansatte
• Smitteveier og smittekilder for matfarlige smittestoffer
• Innføring og orientering om den nye hygienepakken
• Gjennomgang av grunnforutsetninger / kritiske punkter
• Avvikshåndtering i egen virksomhet
• Forslag til sjekklister, skjema og verktøy for videre internt arbeid blir utdelt
• Gruppeoppgaver, diskusjon og forelesning er sentralt i selve gjennomførelsen av kurset

Målsetting:
For å kunne etablere gode prosedyrer og rutiner for å sikre trygg mat er det nødvendig at kjøkkenpersonale og ledere får en praktisk tilnærming til fremgangsmåten. Dette er hensikten med kurset.

Målgruppe for kurset:
Bedrifter - Alt fra «facility services», kantine, sentralkjøkken, kjøkken, restaurant, ansatte ved kjøkken på hotell og kjøkkensjefer, matfaglige ledere og ledere.

Forkunnskaper:
• Forhåndskunnskaper om IK-mat med grunnforutsetningene er en fordel, men ikke et krav

Vis flere tilsvarende kurs: