Maleklubben med Helene Knoop



Sted: Sjøholmen Kulturhus
          Akershus, Bærum / Sandvika
Kursadresse: Sandviksveien 130, 1365 Blommenholm (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Mandager kl 17:00 - 18:30
Varighet: 6 ganger
Pris: 1.900

Maleklubben er et nytt malekurs for barn i alderen 8-13 år på Sjøholmen. Maleklubben er for barn som har et stort ønske og behov for å tegne på en klassisk måte. Helene Knoop er selv utøvende kunstner, hun har tre barn og har undervist barn i alle aldre på Sjøholmen hvor hun også har sitt atelier.

Barn i skolealder setter ofte høye krav til sine egne ferdigheter og mange barn legger tegning og maling «på hylla» da de ikke får til det de ønsker. Men det er nettopp i denne alderen det er viktig å oppmuntre de unge til å fortsette med å tegne, male og skape.

Helene lærer barna forskjellige maleteknikker og hvordan bruke farver til å få frem form og male forskjellige overflater. Barnet lærer kunsthistorie og hvordan bruke maleriet til historiefortelling. Vi bruker vannfarver og goache, papir og lerret.

Kursholder:
Helene Knoop (f.1979, Drøbak) er en av Norges fremste figurative malere. Hennes motiver har klare assosiasjoner til italiensk renessanse- og barokkunst. I sine portretter viser hun oss sterk individualitet og fortolker den italienske renessansetradisjonen på nye måter. Nylig var hun finaledeltager i NRK sin serie Portrettmesterskapet: https://tv.nrk.no/serie/portrettmesterskapet/sesong/1/episode/6/avspiller
Hun har hatt flere, store separatutstillinger og er representert i samlinger i Norge, Sverige, England, Italia, Nicaragua og U.S.A. Helene Knoop maler det intime og beskriver menneskekroppen og sjelen på en levende og omfattende måte. Hennes motiver er knyttet til det klare, nordiske lyset i samspill med barokke komposisjoner som gjør Knoops arbeider til en signatur.

Målgruppe:
Barn og ungdom 8 til 13 år