Innføring i tekstil historie, kunst og tekstil industrien, bruksområder, tekstiltyper, teknikker som brukes innen tekstil design. En omfattende gjennomgang av hver enkelt teknikk og med praktisk oppgaver for studentene, for fysisk å lære seg å håndtere de forskjellige teknikkene.
Innhold:
Introduksjon om tekstiler og fibre og om de forskjellige teknikker innen tekstil design. Hva er hva og hva kan man farge, trykke eller male på og hvordan. Enkle tekstiltrykk direkte på tekstiler, med gjennomgang av mulighetene. Håndmaling, puffpaint, enkle blockprints, batikk, tiedye, screen print på tekstiler. Stencils, eller screens. Håndmaling på ull og silke.
Holdes av: Liv de Botero
Målgruppe for kurset:
For de som ønsker å lære om tekstildesign
Kursmateriell:
Itillegg til vanlig undervisningsmateriell som staffelier, tegnebord, dreiebord for modellering, etc. har skolen eget fotolabaratorium, 2D- og 3D-printingverksted med prof. skanner, komplett lysutstyr, video, tv, datarom, bibliotek samt et fyldig lysbildearkiv. Skolen har datautstyr med egne tegne-programmer, photoshop, skanner osv, i tillegg til utstyr for arbeide med video og videoredigering.
Du må regne med merutgifter i løpet av skoleåret på NOK 3.000 - 5.000,- til materiell og lignende som skolen ikke holder.
Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
"Skolen har hatt alt å si for min utdannelse. Jeg anser utdannelsen ved DTK for å være av høy kvalitet i kategoriene: Kunsthistorie, samtidskunst, teknikker og filosofi. Lærere og gjestelærere har gitt meg bedre innsikt i kunstens mange arenaer og spørsmål knyttet til disse. En rekke workshops har bidratt til en dynamisk måte å arbeide på, samt god trening i å kontekstualisere kunsten. Jeg anser DTK for å være en av landets beste skoler."
- Mari Østby Kjøll
"Det er en stund siden jeg gikk der, men i ettertid ser jeg at mange av valgene jeg tar til daglig refererer seg til undervisningen på DTK. Skolen gjorde meg mer bevist på det konseptuelle innenfor kunsten. Mye filosofering rundt kunsthistorien, nyere tid. Innføring i diverse teknikker, både tradisjonelle og nyere teknikker."
- Pippip Ferner