Kurs i motiverende intervju- Bed. internt - Digitalt



Kursarrangør: Inklude
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Pris: Avtales

Lær hvordan du motiverer til positiv atferdsendring med Motiverende Intervju (MI). Dette kurset gir deg praktiske verktøy for å styrke samtalekompetanse, fremkalle endringssnakk og håndtere motstand – perfekt for ledere, HR, helsearbeidere og coacher.

Innhold
Kurset "Motiverende Intervju (MI)" gir deg en grundig innføring i en anerkjent samtaleteknikk som hjelper mennesker med å finne sin egen motivasjon til positiv atferdsendring. Vi starter med en gjennomgang av hva MI innebærer og hvorfor det er et kraftfullt verktøy for å fremme indre motivasjon, spesielt innen områder som helse, ledelse, HR og sosialt arbeid.

Du vil lære om de fire prosessene i MI – engasjere, fokusere, fremkalle og planlegge – og få innsikt i hvordan du kan bruke dem for å styrke relasjoner og støtte klienter i å oppnå sine mål. Vi går også gjennom de viktige kommunikasjonsverktøyene i MI, som åpne spørsmål, reflektiv lytting og bekreftelser, og hvordan disse fremmer endringssnakk.

Gjennom praktiske øvelser og case-studier får du mulighet til å anvende teknikkene i realistiske scenarioer, og lære hvordan du kan håndtere motstand på en konstruktiv måte. Avslutningsvis ser vi på hvordan du kan utvikle konkrete handlingsplaner sammen med klientene dine, og hvordan du kan støtte deres endringsprosess over tid.

Målgruppe:
Kurset kan tilpasses deres nivå og målgruppe, samt holdes både fysisk og digitalt.

Kursekspert:
John Brenne er en dreven foredragsholder som brenner for å lede med hjertet. Han har jobbet som personalleder og HR-leder og har videreutdanning innenfor ledelse og konflikthåndtering. Han har også bakgrunn som veileder ifra tiltaksbransjen.

I 2024 startet han Inklude, som hjelper bedrifter med å lage programmer innen inkludering og sosial bærekraft.

Språk:
• Kurset holdes på norsk