Kurs i NS 8405 og NS 8406 (1 dag)



Kursarrangør: Standard.no
Sted: Sør-Trøndelag, Trondheim
Sør-Trøndelag
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: kl 09:00 - 16:00
Varighet: 1 dag
Pris: 5.990

Vi tilbyr kurs i NS 8405 og NS 8406. NS 8405 og NS 8406 er de mest sentrale kontraktstandardene for utførelsesentrepriser innenfor bygg og anlegg i Norge. På dette dagskurset får du frisket opp din grunnleggende kunnskap om NS 8405 og NS8406.

Kursbeskrivelse:
Kurset gir deg en rask og effektiv gjennomgang av de mest sentrale bestemmelsene i NS 8405 og NS 8406. Det legges opp til spørsmål og diskusjoner om problemstillinger som er vanlige i et bygge- eller anleggsprosjekt. Kurset legger størst vekt på NS 8405, men sentrale forskjeller i NS 8406 vil bli presentert. Målsettingen er å få frisket opp kunnskapen din om NS 8405 og NS 8406, bli bedre kjent med hvordan standarden brukes og få en oppdatering på den siste utviklingen innen rettspraksis.

Kurset tar spesielt for seg følgende tema:
• Kontraktforståelse
• Kontraktens varslingsregime
• Entreprenørens ansvar og risiko
• Innholdet i byggherrens medvirkningsplikt
• Fremdrift, samordning og krav på fristforlengelse
• Endringshåndtering og vederlagsjustering
• Overtakelse og sluttoppgjør
• Sentrale frister i kontraktene

Kursholder: Jon Oppedal Vale

Jon Oppedal Vale er partner i Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig, og han har mer enn 10 års advokatpraksis fra bygg- og anleggsnæringen. Han arbeider med alle typer kontrakter og kontraktsspørsmål knyttet til entreprise, herunder utforming av kontrakter, kontraktsforhandlinger, prosjektgjennomføring, sluttoppgjør og tvisteløsning. Jon Oppedal Vale bistår flere av landets største entreprenører, og han har også jevnlig oppdrag for byggherrer, arkitekter og konsulenter. Jon Oppedal Vale prosederer jevnlig saker for domstolene, og han har mangeårig erfaring som foredragsholder.

Målgruppe for kurset:
Dette kurset passer for deg som er fra entreprenør-, rådgiver- eller byggherresiden. Kurset forutsetter at du har grunnleggende kunnskap om NS 8405 og NS 8406.