Kurs i ISO 22000 inkl. tilleggskrav for FSSC 22000 (2 dager)



Kursarrangør: Standard.no
Sted: Standard Norge
          Oslo
Kursadresse: Lilleakerveien 2A, 0283 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Varighet: 2 dager
Pris: 11.990
Neste kurs: 02.09.2025 | Vis alle kursdatoer

Forbrukere, kunder og myndigheter stiller stadig høyere krav til trygg mat. Et viktig verktøy for å tilfredsstille disse kravene er standarden ISO 22000. Lær å bygge opp og vedlikeholde et ledelsessystem for næringsmiddeltrygghet og hva som kreves for å oppnå FSSC 22000-sertifisering.

Kurset er fordelt på to dager. Første dagen omhandler ISO 22000 og andre dagen gjennomgås kravene for FSSC 22000.

Dag 1: Denne dagen får du en innføring i kravene i ISO 22000 for etablering og drift av et praktisk ledelsessystem for trygg mat tilpasset din virksomhet uansett størrelse og rolle i forsyningskjeden. Vi går gjennom standarden med aktuelle eksempler og det blir gjennomført gruppeoppgaver med søkelys på viktige elementer i standarden. Det blir i tillegg anledning til å diskutere problemområder.

Dag 2: Denne dagen får du en gjennomgang av tilleggskrav for å oppnå den GFSI-anerkjente sertifiseringen FSSC 22000. Her gjennomgås krav til grunnforutsetninger for matproduksjon beskrevet i ISO/TS 22002-1, samt de tilleggskrav som FSSC-organisasjonen har definert.

Mål for kurset
Du vil sitte igjen med en god forståelse av kravene til å bygge opp, drifte og vedlikeholde et system for næringsmiddeltrygghet som er i tråd med ISO 22000. Deltar du begge dagene, vil du ha et godt grunnlag for å etablere et ledelsessystem som kan sertifiseres etter FSSC 22000.

Målgruppe
Kurset egner seg godt for ledere, kvalitetsledere og de som har funksjoner i virksomheten hvor trygg mat inngår som et krav, f.eks. medlemmer av HACCP-grupper. Dette kurset passer også som en innføring for virksomheter som ønsker å sertifiseres etter ISO 22000/FSSC 22000.