Kroki-kveld med aktmodell



Kursarrangør: Bærum Malerklubb
Sted: ‘Pynten’
          Akershus, Bærum / Sandvika
Kursadresse: J. A. Lippestads vei 4, 1336 Sandvika (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Kl 18:00-20:00
Pris: 200 pr kveld

Kroki-tegningen foregår i lokalene til Bærum malerklubb. Kroki (fra fransk croquis, "skisse") er raske skisser etter modell for å trene øye og hånd. Du har en profesjonell aktmodell foran deg som skifter positur etter noen få minutter, og en ny kroki påbegynnes umiddelbart.

Innhold:
Med så knapp tid må man konsentrere seg om kroppens former og perspektiver framfor å fokusere på detaljer. På den måten er kroki frigjørende og kan bidra til at streken blir mer djerv. Å tegne kroki er ofte et grunnleggende element for andre kunstformer innen billedkunst, men kan også være en kunstform i seg selv.

Ta med skisseblokk, blyant (gjerne 3B), blyantspisser og kull. Det er også mulig å prøve ut ulike teknikker ved å blande blyant, kull, penn og pastell. Det blir to økter med kroki-tegning hver kveld, inkludert pauser underveis for modellen, og kaffepause mellom øktene. Du kan melde deg på en eller begge kveldene

Kursholder:
Kveldene ledes av Marit Fougner, som har lang erfaring som deltaker på kroki-kvelder ved Oslo malerklubb (OMK) og som veileder i kroki-tegning ved Fysioterapiutdanningen, OsloMet.