Konferanse om spiseforstyrrelser



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Thon Hotel Oslo Airport
          Akershus, Ullensaker
Kursadresse: Balder allé 2, 2060 Gardermoen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 dager
Pris: fra 6.100
Neste kurs: 02.06.2025 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr konferanse om spiseforstyrrelser. I fjor samlet vi Norges fremste eksperter på spiseforstyrrelser, og etter fantastiske tilbakemeldinger har vi satt opp denne viktige møteplassen på nytt til neste år.

Program dag 1:
1) Prosjekt «Speilvenn»:
Prosjektet «Speilvenn» er et pilotprosjekt som ønsker å møte det økte behovet for forebygging av spise- og kroppsproblematikk blandt ungdomsskoleelever.

2) Forebygging, sett fra brukerperspektivet:
Vi får innspill fra en fagperson med egenopplevelser med spiseforstyrrelser. Hva er viktig i forebyggingsøyemed? Hvordan fungerer tiltakene mot spiseforstyrrelser i dag? Hva skal til for å bedre forholdene?

3) Ettervern for personer med spiseforstyrrelser:
Har du noen gang lurt på hva som skjer etter at noen har gjennomgått intensiv behandling for en spiseforstyrrelse? ROS - Rådgivning om spiseforstyrrelser - har undersøkt dette nøye, og vil presentere de aller nyeste funnene, samt hva organisasjonen mener dette bør føre til.

4) Hvordan snakke om bekymringer rundt overvekt - og hvordan avdekke problemer:
Mari-Mette Graff er et fyrverkeri av en talefør nordlending som er invitert for å fortelle helsepersonell og andre fagfolk om hvordan man adresserer bekymringer om høy vekt til pasienten på en god måte, samt hvordan avdekke spiseforstyrrelse.
- Mette-Marit Graff, Leder for Landsforeningen for overvekt

5) Å jobbe med overspisingslidelse:
Blant spiseforstyrrelsene er overspisingslidelse den vi hører minst om. Like fullt er det den spiseforstyrrelsen som er mest utbredt. Trine Tetlie Eik-Nes har jobbet med nettopp dette i en årrekke. Her bidrar hun med innsikt i både forskning og praktiske eksempler.
- Trine Tetlie Eik-Nes, Førsteamanuensis

Program dag 2:
6) Hva kjennetegner den gode spiseforstyrrelsesterapeuten:
Kjersti Gulliksen vil i sin forelesning gi en innføring i hva vi vet om pasienters preferanser og erfaringer med terapeuter, og sette disse i sammenheng med hva de evidensbaserte metodene for behandling av spiseforstyrrelser legger vekt på når det gjelder nødvendige terapeutegenskaper. Gulliksen vil legge inn korte øvelser og dialog med salen for å få engasjert tilhørerne.
- Kjersti Gulliksen, Psykologspesialist Phd Seniorrådgiver, Helsedirektoratet

Konferansier: Maren Trebler

Maren er vernepleier og seniorrådgiver i helsedirektoratet. Hun har imidlertid sett hjelpeapparatet på begge sidene etter et liv med mange utfordringer.

Målgruppe for kurset:
Konferansen er åpen for alle

Vis flere tilsvarende kurs: