Klassisk yoga - Spania



Kursarrangør: Villa Dorothea Retreat
Sted: Villa Dorothea retreat - Alicante
          Utlandet, Spania
Kursadresse: Calle Holanda 5, 0357 Orxeta (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Varighet: 8 dager
Pris: 19.950

Vi tilbyr yogakurs i Villa Dorothea. Villa Dorothea er en deilig stor villa litt oppe fjellene nær Altea nord for Alicante. På dette kurset praktiserer vi Klassisk Yoga, i tradisjonen etter Swami Satyananda Saraswati, grunnleggeren av Bihar School of Yoga.

Innhold:
Vi gjør fysiske øvelser hver morgen, og om ettermiddagen de fleste dager. Man behøver ikke være myk og sterk for å gjøre øvelsene, det viktigste er at man gjør så godt man kan ut fra sine egen forutsetninger, og øvelsene blir tilpasset så de fleste får til det meste, og alle får noen utfordringer. Vi vil også gjøre pusteøvelser. Utforsking av pusten er veldig spennende – å oppleve hvordan pusten påvirkes av hva vi gjør, og hvordan pusten påvirker øvelsene og den mentale tilstanden. Dette er kanskje det tydeligste signalet vi får om hvordan det egentlig står til. Det blir også både korte og lengre avspenninger, så vi får øvd mye på den mest grunnleggende yogastillingen – Dødsstille.

Hver formiddag blir det Ajapa Japa meditasjon (uttales Adjapa Djap). Dette er en avansert energi-meditasjon i flere trinn som bygger på Psykisk pust – Ujjayi Pranayama. Til Ajapa Japa meditasjon bruker vi som regel en mala – en perlekjede med 108 perler til å telle med. Ta gjerne med din egen hvis du har. Du kan også kjøpe en mala på stedet. Eller du kan lage en selv. I denne meditasjonen er det viktig å sitte rett i ryggen, på en pute eller på en stol.
En del ettermiddager og kvelder blir det Indre Stillhet meditasjon, hvor vi ser på hvordan vi forholder oss til ytre og indre påvirkninger. Noen ganger vil vi sikkert sitte ute til denne meditasjonen.

I yogaens mange teknikker kan man bli kjent med den avspente tilstanden, som noen kjenner som «flyt». De såkalte indirekte metodene, som fysiske øvelser og pusteøvelser, hjelper oss å rydde hindringene av veien, så vi med de direkte metodene i avspenning og meditasjon kan la roen senke seg. Notater til mange av teknikkene vi praktiserer får man med hjem.

Eksempel på dagsprogram:
07.00-08.45 Morgenyoga m pusteøvelser
09.00 Frokost
11.00 Yoga-teori
11.30 Ajapa Japa meditasjon
12.15 Yoga Nidra
13.00 Lunsj
14.00-17.00 Fritid
17.00-18.45 Yoga, pusteøvelser
19.00 Aftens
20.30 Indre Stillhet meditasjon (noen kvelder)
En dag blir annerledes – da drar vi etter morgenyoga og frokost til Leana spa med varme svovelkilder.

Villa Dorothea tilbyr også massasje på stedet, med en veldig dyktig massør – en spansk dame utdannet i London. Pris ca 50 euro for en time. Si gjerne fra om du er interessert i dette senest en uke eller to før avreise, så vi kan organisere hvilke dager massøren er der. Vi har også mulighet til å organisere gong-meditasjon en aften, eller kurs i matlaging en dag, eller å lage sin egen mala, for en ekstra avgift.

Hovedlærer på kurset:
Ada Bonde Raknes, har selv praktisert Klassisk Yoga siden 1980, og har gjennomgått 8 års fulltidsutdannelse til yogalærer hos Swami Janakananda Saraswati ved Skandinavisk Yoga og Meditasjonsskole, i København og Småland, og hos Peo ved Yogaskolen i Oslo. Hun har over 30 års praksis som yogalærer, og leder Ananda Yogasenter i Tønsberg, som hun startet i 1991. Ada har også tatt diverse videreutdannelse bl.a. i meditasjon i India i 2014 og i London i 2017. Hun er cand.mag. i realfag fra Universitetet i Oslo, og tidligere byråkrat.

Lærer:
Liv Freya Grette har også praktisert Klassisk Yoga i mange år, og gjennomført en 1-årig lærerutdannelse i dette hos Peo og Parvati ved Yogalærerskolen i Norge. Hun er også utdannet i MediYoga, som ikke vil inngå i dette kurset. Hun har mange års utdannelse og praksis som sykepleier. Liv Freya er leder for YogaVital og Villa Dorothea. Hun kjenner området godt, og kan gi tips om turer til fine steder.

Praktisk:
Ved påmelding betales et depositum på kr 3000. 30 dager før avreise forfaller restbeløpet kr 9000. Vennligst betal til konto 1208.59.85297 Ada Raknes.

I kursavgiften inngår:
undervisning, opphold i dobbeltrom, nydelig vegetarisk og/eller vegansk mat, og en utflukt til Leana spa med varme svovelkilder. Lunch på Leana spa er medbrakt fra Villa Dorothea, transporten betaler VD og inngangsbilletten på ca 12 euro betaler den enkelte selv. Det er mulig å bestille enerom mot et tillegg på kr 1500. Sykler med og uten el kan lånes på villaen.

Ved avbestilling innen 60 dager før avreise betales depositumet tilbake minus kr 500,- i gebyr. Ved avbestilling senere enn 30 dager før avreise betales ikke depositum eller kursavgiften tilbake (ved sykdom dekkes det av den enkeltes forsikring).

Utenom dette kommer utgifter:
Til flyreisen, det går passende fly tur/retur Torp-Alicante. Transfer mellom flyplassen og Villa Dorothea blir organisert. Besøk f.eks. på stranden eller i nærmeste småby Villa Joyosa eller annet betaler den enkelte selv med taxi.

Vis flere tilsvarende kurs: