Inspeksjon og kontroll av elektro- og speilsveising



Kursarrangør: Norsk Rørsenter
Sted: Norsk Rørsenter
          Buskerud, Drammen
Kursadresse: Scheitlies gate 14, 3045 Drammen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: 08:30 - 16:00
Varighet: 2 dager
Pris: 6800
Neste kurs: 21.11.2024 | Vis alle kursdatoer

Kurs for aktører som driver med kontroll og inspeksjon av sveising av PE og PP rør er aktuelt. Dvs. prosjektledere, byggeledere, anleggsledere, formenn, o.a. som ønsker utvidet kunnskap som er nødvendig for å bedømme sveisesømmer på anleggssted. Opplæring i prosedyrer, kontroll og praksis.

Kurset består av en teoridel og en praksisdel.
I teoridelen tar man for seg materialene polyetylen (PE) og polypropylen (PP), og det gis en grunnleggende innføring i materialegenskapene til disse. Spesiell vekt legges på forhold som kan påvirke skjøte-/sveiseprosessen.

Krav som stilles i standardene NS EN 12201, NS 416 og NS INSTA 2072 vil bli belyst. Særlig med tanke på kontroll og inspeksjon.

Vi gjennomgår nødvendig verktøy som brukes for å gjennomføre en korrekt skjøt: sveisemaskiner, oppspennings-, skrape- og rengjøringsverktøy. Det vil bli lagt stor vekt på å vise prosedyre for riktig utført elektro- og speilsveis i henhold til brukt standard, samt visuell kontroll av utførte sveiser. Deltakerne utfører egne sveiser og foretar kontroll av disse.

Innhold:
Materiallære
PE rør
NS EN 12201, toleranser
SDR - begrepet
NS 416
NS INSTA 2072
Sveiseprosedyrer
Sveiseverktøy
Oppspenningsverktøy
Rensemateriell
Sveisemaskiner
Kvalitetssikring/sjekklister
Føring av loggbok
Praktiske øvelser
Visuell bedømmelse
Kvalitetssikring