Hva betyr sirkulær økonomi for din bedrift? - digitalt



Kursarrangør: Videocation
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Nettbasert
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: 9 leksjoner
Pris: fra 375

Vi tilbyr digitalt kurs om "Hva betyr sirkulær økonomi for din bedrift?" Dette er et kurs i sirkulær økonomi hvor du lærer å jobbe effektivt med sirkulære forretningsmodeller og sirkulær omstilling i din bedrift



Innhold:
Dette kurset i sirkulær økonomi gir deg et spennende innblikk i fremtiden. Lær hvordan du kan tilpasse din bedrift for en økonomi i endring.

Målet med dette kurset er å gi deg en innføring i begrepet sirkulær økonomi og vise deg noen metoder til hvordan du kan tenke og jobbe med dette i en virksomhet.

Vårt enorme ressursforbruk er en av kildene til klima- og naturkrisen og det er ingen tvil om at vi ikke kan fortsette denne utviklingen fremover.

Vi bruker langt mer ressurser enn det som er forsvarlig og må endre måten vi produserer og forbruker på. Derfor er det godt vi har en løsning. Og det er sirkulærøkonomien.

I kurset blir du kjent med utfordringene i dagens økonomiske modell og hva som kjennetegner en fremtid som går i sirkel.

Du blir bedre kjent med hva myndighetene vil kreve på dette feltet fremover, fra EUs handlingsplan til nasjonale reguleringer. Ikke minst vil du få verdifull kunnskap om hva næringslivet kan gjøre for å ta del i de nye løsningene.

Du lærer hva som kjennetegner sirkulære forretningsmodeller, og hvordan du kan begynne med en sirkulær omstilling i din bedrift.

Dette lærer du:
• Lineær økonomi
• EUs sirkulære handlingsplan
• Sirkulær økonomi
• Sirkulære forretningsmodeller
• Bransjespesifikke utfordringer og løsninger
• Næringslivets rolle

Kursekspert:
Kaia Andresen har mange års erfaring med bærekraftsledelse, kommunikasjon og markedsføring. Hun har tidligere vært leder for bærekraft i REMA 1000, og jobber i dag med å rådgi virksomheter om god og effektiv bærekraftsledelse. Hun brenner for å gjøre bærekraft til en integrert del av virksomheters forretningsstrategi, og har med sin bakgrunn i bærekraft, kommunikasjon og markedsføring, et øye for kommersielle muligheter bærekraftsarbeidet kan skape.

Målgruppe for kurset:
Kurset passer for alle som er interessert i å lære mer om bærekraft og sirkulære forretningsmodeller.

Språk:
• Kurset holdes på norsk