Hundeaggresjon, forebygging og problemløsning - digitalt kurs



Kursarrangør: Trondheim Hundeskole
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 kveld

Vi tilbyr digitalt kurs om hundeaggresjon, forebygging og problemløsning. På dette kurset ser vi på ulike former for aggresjon mellom hunder, hvordan det kan oppstå, hva vi kan gjøre når problemet først har oppstått, men også hvordan vi kan forebygge.

Innhold:
På dette kurset ser vi på ulike former for aggresjon mellom hunder, hvordan det kan oppstå, hva vi kan gjøre når problemet først har oppstått, men også hvordan vi kan forebygge. Det er store raseforskjeller, så det er viktig å kjenne til de ulike rasene og hva du må tenke på. Det er når uhellet er ute, og hunden utvikler uønsket atferd at man virkelig trenger råd fra noen som har et bredt spekter av løsninger på lager, og som har løsninger som løser problemet ikke bare på kort sikt, men varig. Det vil bli brukt video og eksempler fra hverdagen, som likevel baserer seg på forskning, lang erfaring både som atferdsterapeut for hunder med problemer, og trener for egen hund, så vel som prosjekthunder.

Kurset egner seg for alle som er interessert i hund og atferd, da man lærer mye om hundens læringsprosesser, og fornuftig håndtering av problemer. Målet i all trening er å få en så stødig og trygg hund som mulig, enten du jobber profesjonelt med hund, er interessert i å bli bedre i trening av egen hund, eller rett og slett vil ha en trivelig familiehund.

Det er store raseforskjeller, så det er viktig å kjenne til de ulike rasene og hva du må tenke på. Kursholder er Atferdsterapeut og innehaver av Trondheim Hundeskole, Turid Buvik, med over 30 års kompetanse som atferdsterapeut, utdannet innen biologi og gruppedynamikk, leder for Norsk Atferdsgruppe for Selskapsdyr, forsker og dyrefaglig ansvarlig i flere forskningsprosjekt.

Litt om kursholder:
Kursholder er Turid Buvik, atferdsterapeut og innehaver av Trondheim Hundeskole. Turid har over 30 års kompetanse som atferdsterapeut, utdannet innen biologi og gruppedynamikk, leder for Norsk Atferdsgruppe for Selskapsdyr, forsker og dyrefaglig ansvarlig i flere forskningsprosjekt (krefthundene, miljøgifthundene, oljesøkshundene, dekkenprosjektet mfl), fagkyndig for politi og domstol, forfatter, foredragsholder i inn og utland, samt kursholder i en årrekke hvor hund blant annet har bidratt til utvikling av kursene rundt besøkshunder for Norges Røde Kors.

Dette er en sjelden anledning til å høre på henne, da hun sjelden holder åpne kurs.

Målgruppe for kurset:
Er hunden din aggressiv mot andre hunder på tur? Henger den i båndet og er helt umulig å få kontakt med. Har du valp eller unghund og vil forebygge hundeagresjon som ofte viser seg først rundt 1-årsalderen? Da er dette kurset for deg. Vi har fått så mange henvendelser om å holde dette kurset igjen, at vi nå setter det opp igjen.