Hip hop & Locking 1 (13år+)



Kursarrangør: RAW Dance Studio
Sted: RAW Dancestudio AS
          Sør-Trøndelag, Trondheim
Kursadresse: Olav Tryggvassons gate 39, 7011 Trondheim (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Onsdager 17:00 - 17:55
Varighet: 1 semester
Pris: 2.688

Vi tilbyr dansekurs i hiphop og locking for ungdom på nybegynner nivå 1.

Hip hop-dans er en stil preget av bevegelser som bounce, rock, roll og skate, utført til hip hop-musikk. Den har dype historiske og sosiale røtter i afroamerikansk kultur og oppsto i svarte samfunn i New York på 1970-tallet. Hip hop-dans er en del av en større hip hop-kultur som inkluderer DJ-ing, graffiti, MC-ing og breaking.

Locking, en energisk og uttrykksfull dansestil, oppsto på slutten av 1960-tallet, skapt av Don Campbell under hans tid på college. Etter å ha utviklet en distinkt bevegelse som han kalte "The Lock", begynte Don å utforske flere bevegelser som Hambone, Wrist Rolls og Points. Locking spredte seg raskt fra klubber og fester til TV-show som "Soul Train", hvor det ble et populært dansetrinn på 1970-tallet. Don's deltakelse på "Soul Train" i 1971 førte til økt popularitet og en turné i USA.

Ingen grunn til panikk, vi har alle startet et sted! På nybegynnernivå handler det om å lære grunnleggende rytmer, steg, teknikker. Det viktigste er at du har det gøy og føler deg velkommen. Vi anbefaler at du blir her minst et semester (eller to), og husk - lærerne våre er her for å hjelpe deg.

Lærer: Goldielock Trine Kjøsnes
Goldielock er en av Trondheims viktigste ildsjeler for det inkluderende street dance-miljøet vi har. Hun er også en av Europas sterkeste Locking-dansere, og uten tvil den som har høyest kompetanse på det feltet. Les mer for å bli kjent med Goldielock.