HMS-lover og forskrifter - en innføring - digitalt



Kursarrangør: Videocation
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Nettbasert
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: 7 leksjoner
Pris: fra 375

Vi tilbyr en innføring i HMS-lover og forskrifter. Dette kurset gir deg en innføring i HMS-lover og forskrifter, slik at det blir lettere å finne og forstå de viktigste lovene og forskriftene.



Innhold:
Kurs i HMS-lover og forskrifter med Haakon Rud.

Dette kurset gir deg en innføring i HMS-lover og forskrifter, slik at det blir lettere å finne og forstå relevant informasjon om temaet.

Mange synes det er vanskelig å skaffe seg oversikt over gjeldende HMS-lover og HMS-forskrifter. Det kan synes overveldende og uoverkommelig å sette seg inn i det nødvendigste.

Dette kurset i HMS-lover og forskrifter gir en enkel innføring i hvordan aktuelt regelverk er organisert, samt en innføring i hovedlinjene i de viktigste lovene og forskriftene.

Dette kurset gjør det enklere å forstå hvordan lovverket henger sammen, lærer deg hvor du kan slå opp for å finne relevant informasjon om krav og regler.

Dette er et innføringskurs i HMS-lover og forskrifter, men passer også for alle som er interessert i helse, miljø og sikkerhet.

Du lærer:
• Hovedlinjene i HMS-regelverket
• Hvorfor trenger vi HMS-regelverk
• Overblikket, hvor finner vi HMS-regelverket
• AML, IKF, HMS-forskriftene
• Andre HMS-lover og forskrifter

Kursekspert: Haakon Rud
Haakon er utdannet ingeniør og har lang erfaring fra HMS-arbeid og andre ledelsesområder i flere store og mindre selskap, også internasjonale. Oppdrag har vært for byggherrer, entreprenører, leverandører og underleverandører, og i gjenvinning, prosessindustri, logistikk, transport, telekom, energi, underholdning, forsikring, politi og andre. Etter å ha jobbet 30 år i Det Norske Veritas startet Haakon i 2018 Haakonsult AS, der han nå hjelper organisasjoner med å bli bedre før og etter ulykker eller uønskede hendelser, med stort tap eller tapspotensiale. Rådgivning innen HMS er ofte forbundet med byggherreforskriften, analyser, risikovurderinger, SJA, revisjon, inspeksjon, påseplikt, samsvar, kommunikasjon, og kultur. Han gjennomfører også opplæring, kurs og foredrag, og fasiliterer gjerne samlinger eller coacher sine kunder. Som konsulent bistår han kunder med undersøkelser og gransking av hendelser og ulykker. Dette kan være i tilknytning til arbeidsulykker, utslipp, brann, trafikk, geologi, maskiner, materiell, arbeidsforhold eller sosial dumping.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker HMS, lover og forskrifter

Språk:
• Kurset holdes på norsk

Eksamen / sertifisering:
Kursbevis