Dette kurset gir deltagere detaljert kunnskap om hvordan HACCP-systemer bygges opp, samt trinnvis veiledning i hvordan HACCP-prinsippene kan brukes i praksis.
Målsettingen er å gi deltagere:
• En innføring i hvorfor en bør prioritere å sikre produksjon av trygg mat
• En oppdatert generell kunnskap om HACCP
• Tilstrekkelig kunnskap om metodikken til aktivt å kunne delta i virksomhetens HACCP-arbeid og til å utvikle og forbedre eget HACCP-system.
Vi gjennomgår følgende trinn for trinn:
• Viktigheten av arbeid med mattrygghet og hvilken rolle HACCP har i det overordnede systematiske forbedringsarbeidet
• Krav til HACCP
• Planlegging og organisering av HACCP
• Praktisk anvendelse av HACCP-prinsippene
• Utarbeide HACCP- / OPRP-plan
• Drift, kommunikasjon og kontinuerlig forbedring
• Bransjerelaterte gruppeoppgaver
• Frivillig HACCP-eksamen (nivå 2 eller nivå 3)
Målgruppe for kurset:
Kurset er i første omgang rettet mot personer i virksomhetens HACCP-team, men anbefales også for alle med ansvar for trygg mat og risikostyring, ledelse, kvalitets- / laboratorie- og tilsynspersonell.
Forkunnskaper:
• Forkunnskaper om HACCP er ikke nødvendig for å ha utbytte av kurset, men vil selvfølgelig være en fordel. Det er ikke nødvendig å gå innføringskurset før dette kurset.
Eksamen / sertifisering:
Vi tilbyr (frivillig) HACCP-eksamen utviklet av RSPH på 2 nivå:
Nivå 2: RSPH Level 2 Award in Understanding HACCP
Nivå 3: RSPH Level 3 Award in Understanding how to Develop a HACCP Plan
Eksamensavgift: 1690,-